Подготовка за първолаци и астро бюлетин в "Шейкър"

Първата  неделя  на  месеца  , който  символизира началото на есента, събирането на реколтата, жътвата и узрелите плодове на майката природа, посрещаме заедно в ранната прохлада на утрото!

   В древността, началото на римският календар се отбелязвало с  настъпването на пролетта и месец март. Това отброяване на месеците нарежда месец Септември на седмо място, откъдето идва и името му: на латински “septem” означаващо седем.

В началото на месеца , традиционно  в Шейкър ще ви  представим месечното издание на Астро бюлетина на Стефи Недевска и колегата Дора Башакова .Очаквайте и трите карти за месец септември.

С началото на септември , за  родителите идва още едно  притеснение, особено за родителите на първолаци, а именно -  дали детето е достатъчно готово за новата среда, за новите ангажименти и познанства, изобщо за новата  си социална роля на ученик.

По  темата разговаряме  Мария Петрова - начален учител в ОУ "Райна Княгиня" - гр. Пловдив

Много полезни съвети от „Мултивитамин“ и „Звездна диагноза“ !

Започваме след новините в 7.


Още от категорията

В "Звукът на киното" урок по любов с "Новият Дон Жуан"

Прекрасната музика от филма Новият Дон Жуан"/Don Juan DeMarco  ще ви предложим в "Звукът на киното" тази събота. Освен песента на Брайън Адамс " Have you ever really loved a women ", ще чуете целия саундтрак от филма. За безапелационното качеството свидетелства фактът, че лента е с две  номинации за Златен глобус от 1996 година - за музика и песен...

обновено на 18.10.19 в 17:10

"Ден след ден" за близки и далечни решения

Оповестените резултати от ревизия на Държавната финансова инспекция ни връщат към споровете от началото на годината за това оправдани и коректно направени ли са разходите по откриващото събитие на Пловдив европейска столица на културата 2019. Ще разговаряме за това с председателя на Общинския съвет Савина Петкова. Какви биха били последиците,..

публикувано на 18.10.19 в 14:50

Изложбата „Терминал“ във „Вход свободен“

Какво имаме да вършим днес? Ще си говорим за изложбата „Терминал“, с фотографа Яна Лозева.  Откриването е тази събота, в "Склад". "Терминал"  е художествен проект в рамките на резидентната програма АДАТА на Пловдив, Европейска столица на културата 2019.  Ще разберете защо, ама никак, не е лошо да искаме за себе си. Въобще не става дума за..

обновено на 18.10.19 в 10:44

В края на седмицата - сюжетите се изясняват

Сюжети и теми с постигнат финал ще поставят акценти в утринния ефир на програмата в петък. След много усилия, колебания, съображения, неясноти и словесна мъгла. Решенията дотук провокират въпроси за  бъдещето на Европа и Брекзит с правила и взаимно зачитане след тежък процес за сближаване на позициите, със суров и достатъчно мощен консенсус..

публикувано на 17.10.19 в 18:18

"Ден след ден" - европейски и наши развръзки, филателия и култура

В 17-ия ден на октомври EС и Великобритания постигнаха сделка за Брекзит – в "Ден след ден" ще следим новостите около горещата световна новина от днес, както и около предсрочното освобождаване от СЕМ на директора на БНР Светослав Костов. От Пловдив - зрелищни демонстрации пред Военния клуб с хеликоптери, изтребител, парашутисти и наземна техника ще..

публикувано на 17.10.19 в 14:13