Легенди,спорт и нов български роман във "Вход свободен"

| обновено на 11.09.19 в 10:08

От Евмолп и Елевзинските  мистерии, Филип Македонски и облога със сестра му, дал името на Хисар Капия, легендите, които съхранява мнеговековния ни град са много!

Да, всички в Пловдив, имаме привилегията да стъпваме по история, няма турист, който идвайки в града ни, да не е усетил автентичната енергия и атмосфера тук.

Още една тайна прочитаме в книгата "Мистерията B files'' на Мария Павлова - роман, който носи  качествата на съвременен бестселър и филмов сценарий, чието действие се развива в Пловдив и околностите на града. Писателката събира в едно глобалния проблем с мистериозното изчезване на колонии пчелни семейства, човешки отношения, базирани на професионална етика, шпионаж и любов, предателства, неочаквани развръзки .... Гостуват ни авторката на книгата Мария Павлова и нейния модератор – Пепа Павлова.

За поредна година, в града ни  предстои фитнес състезанието Plovdiv Throwdown. И в това издание , организаторите обещават грандиозни предизвикателства и забележителни спортисти, които няма да забравим! Подробности очаквайте в разговора ни с организаторите Момчил Лулчев и Виктор Колев.

Започваме след новините в 12.Още от категорията

В Клуб "Неделя" гостува фън- шуй експертът Маргарита Донева

Как да привлечем щастието, любовта и благоденствието, следвайки съветите на древнокитайската система фън- шуй? Днес в Клуб "Неделя" гостува фън- шуй експертът Маргарита Донева, с която ще говорим за енергията "чи" , баланса между  "ин" и "ян" и  подредбата на дома като фактор не само за уют, но и за хармония с вселената според китайската традиция. След..

публикувано на 15.09.19 в 12:51

"През Вселената" в "Звукът на киното"

Музиката от филма "Across the Unrverse" ("През Вселената") е новото ни предложение в предаването "Звукът на киното" тази и следващата събота по Радио Пловдив. На 14-ти септември ще чуете първата част от "През Вселената".  Филмът  е един от най- дръзките мюзикли в новата история на жанра. Сюжетът му е изграден по обичаните песни на "Бийтълс". Дори името..

обновено на 15.09.19 в 10:22

Ранно Утро с "Шейкър"

Неделното утро е обичайното време за срещи с хубава музика, приятни новини, компетентни събеседници и препоръки за щастлив живот – това накратко описва случващото се в „Шейкър“ по Радио Пловдив. На прага сме на есента, един труден сезон в който ни предстои да се разделим със забавата и безгрижието на лятото, но и да  подготвим съзнанието и..

обновено на 14.09.19 в 16:26

„Алтер его” вдига завесата за Петър Тосков

Пеещи актьори – това е темата на „Алтер его“ тази седмица. А какъв по-подходящ гост от актьора в Драматичен театър Пловдив – Петър Тосков? Дръзновеният ни сценичен екип ще вдигне завесата на малкия ни радио-пърформанс специално за него! Ще чуем песни с неговия глас, ще има китарно изпълнение на живо, предполагаме, че ще бъдат разказани и куп..

обновено на 14.09.19 в 08:33

Петък 13 "Ден след ден"

С пожелание за късмет и успешен следобед започва следобедната ни програма.  До 17 часа ще си говорим за здраве, доходи, образование, история и религия. Два са здравните акценти: За новостите и актуалните тенденции в диагностиката, лечението и проследяването на редките болести ще говорим с Владимир Томов,  председател на Алианса на хората с редки..

публикувано на 13.09.19 в 14:36