"Щък тук-там" във "Вход свободен"

| обновено на 10.10.19 в 10:57

Ще стартираме днешното предаване с това как редовното спортуване помага на физическото ни здраве. 

Ще ви запознаем и с две предстоящи събития в Европейската столица на културата за 2019 година.

В разговор с Лина Райнова ще научим повече за едно много динамично събитие, което предстои на 11-ти и 12-ти октомври.

Със Стефка Цанева пък ще говорим за "Пътуваща изложба" на Института за международни отношения на Германия – IFA, която ще бъде представена за първи път в България.

Днешния делничен ден е време и за рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, така че не пропускайте коментара на колегата Жоро Пеев. 

Бъдете с нас след новините в 12. Още от категорията

Гримаси от не/делничните теми "Точно днес"

Висшият съдебен съвет изслушва и гласува точно днес единствената кандидатура за главен прокурор  - тази на Иван Гешев. Краткото изречение, съобщаващо този факт, има дълга предистория и само привидно завършва с точка. Кандидатурата получи остри критики, колегиална подкрепа от средите на държавното обвинение, събуди протести и полемики. За средата, в която..

публикувано на 23.10.19 в 17:27

"Звукът на киното" спомня диско манията с "Треска в събота вечер"

Тази събота ще сме във вихъра на диското с "Треска в събота вечер", филмът дал начало на звездната кариера на Джон Траволта. Безспорен принос за превръщането на лентата в безспорен хит в киносалоните е музиката, създадена от "Би Джийс". Братята Бари, Робин и Морис Гиб, който вече имат 19 годишна история като група, пишат парчетата за "Треска в събота"..

обновено на 23.10.19 в 17:04

Теми в "Ден след ден"

С близо 400 милиона лева се увеличава за следващата година бюджетът на Здравната каса. Внушителната сума обаче ще отиде в система, за която все още няма крайно решение как да бъде реформирана. Ще чуем и мнението на проф. Григор Димитров от Българската стопанска камара, член на Надзорния съвет на касата. В Пазарджик доминират настроенията да бъде..

публикувано на 23.10.19 в 14:54

Хофман и житейските задачи във „Вход свободен“

Следобедно усещане за хармония и позитивизъм. Днес говорим с професор Анна Топалджикова от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и режисьорът Ани Васева, за участието им във „Форум Е. Т. А Хофман в България“, който стартира днес в Пловдив. В програма „Точно днес“ на радио Пловдив, чухте подробна информация за събитието и програмата. Говорим и за постановката..

обновено на 23.10.19 в 10:09

Състояния – бленувани и истински „Точно днес“

Есенно пъстъро и динамично е времето, белязано от резултатите  за очаквана промяна. След избора да бъдем част от едно уредено политически и социално-битово европейско пространство с правила, какви са резултатите след 12-годишни изпити и упражнения по демокрация.  Последният мониторингов доклад на ЕК по механизма за сътрудничество и напредъка на..

публикувано на 22.10.19 в 17:17