Здраве, наука, транспорт, психози и ангели на баня "Точно днес"

Обществена тревожност, подклаждана умело, обществена глупост и сръчни манипулатори,  опасната сила на фалшивите новини, които нямат спирачка, защото са "възможни". Социалният психопрофил отново има нужда от описване и от коментар заради слуховете, които изпразниха училища в Ямбол, Сливен, Асеновград и Пазарджик. Политическият контекст пък постави станалото в спомена за "Костинбродската афера". На всичко отгоре психозата, стана ясно, се задвижила от кръгове с власт.

По темата в четвъртък сутринта ще говорим със социалния психолог проф. Антоанета Христова.  

В предаването още - питаме дали обещаните 200 милиона лава за здравеопазване, освен че оценят по- високо клиничните пътеки, ще допринесат и за по- качествено лечение. Отговорът ще е на д-р Станимир Хасърджиев, председател на УС на Националната пациентска организация.

Питаме и какво е стоянието на международния транспорт. Зад защита му от пакета "Макрон" застана правителството, родните евродепутати и голяма част от обществото. Данни от доклада по темата ще бъдат представени точно днес. Ще ги коментира председателят на Съюза на международните превозвачи Ангел Траков.

Международен форум прредставя в Пловдив научните постижения в областта на изкуствения интелект и електронното лидерство. Акцентите му щенаучим от проф. Чавдар Дамянов.

И в зона "Култура" - провокацията "И ангелите ходят на баня". За изложбата на Градската художествена галерия с това име в  на Пловдив разказват авторките - фотографът Мария Джелебова и Силвия Митовска - керамик.

В "Добро утро, Ден! в четвъртък художникът Румен Жеков споделя уникалните си мигове и признава в чии очи се оглежда.

Струва си да чуете всички от 6.00 до 9.30 часа.


Още от категорията

В края на седмицата - сюжетите се изясняват

Сюжети и теми с постигнат финал ще поставят акценти в утринния ефир на програмата в петък. След много усилия, колебания, съображения, неясноти и словесна мъгла. Решенията дотук провокират въпроси за  бъдещето на Европа и Брекзит с правила и взаимно зачитане след тежък процес за сближаване на позициите, със суров и достатъчно мощен консенсус..

публикувано на 17.10.19 в 18:18

"Ден след ден" - европейски и наши развръзки, филателия и култура

В 17-ия ден на октомври EС и Великобритания постигнаха сделка за Брекзит – в "Ден след ден" ще следим новостите около горещата световна новина от днес, както и около предсрочното освобождаване от СЕМ на директора на БНР Светослав Костов. От Пловдив - зрелищни демонстрации пред Военния клуб с хеликоптери, изтребител, парашутисти и наземна техника ще..

публикувано на 17.10.19 в 14:13

В "Звукът на киното" урок по любов с "Новият Дон Жуан"

Прекрасната музика от филма Новият Дон Жуан"/Don Juan DeMarco  ще ви предложим в "Звукът на киното" тази събота. Освен песента на Брайън Адамс " Have you ever really loved a women ", ще чуете целия саундтрак от филма. За безапелационното качеството свидетелства фактът, че лента е с две  номинации за Златен глобус от 1996 година - за музика и песен...

обновено на 17.10.19 в 13:58

"Вход свободен" като пилешка супа за душата

Светът е голям и спасение дебне отвсякъде!- това любимо филмово заглавие  е мото на днешното предаване.  Днес "Вход свободен" е настроен изцяло мажорно. За да оцелеем в океана от негативна информация и войнстващ песимизъм, ни е необходим бряг на Надеждата,  вяра в Доброто и опора в Любовта. Такъв ще е акцентът на днешните ни срещи в ефира и..

публикувано на 17.10.19 в 10:49

"Точно днес" подреждаме акценти в утрото

В дните преди избори на политическия терен изобилства философсване, летят балони и листовки на претенденти. По стадионите, където не е излишна толерантност към победителя - властва реч за расизъм и крясъци с децибели извън нормалното. За последните сблъсъци на феновете и играчите на България и Великобритания, до Брекзит и сделката през октомври,..

публикувано на 16.10.19 в 15:39