Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Звукът на киното" урок по любов с "Новият Дон Жуан"

| обновено на 20.10.19 в 15:23

Прекрасната музика от филма Новият Дон Жуан"/Don Juan DeMarco ще ви предложим в "Звукът на киното" тази събота и неделя. Освен песента на Брайън Адамс "Have you ever really loved a women", ще чуете целия саундтрак от филма. За безапелационното качеството свидетелства фактът, че лента е с две номинации за Златен глобус от 1996 година - за музика и песен. 

"Аз съм най-великият любовник на света. Правил съм любов с над хиляда жени. Миналия вторник навърших 21 години. Никоя жена не е напускала прегръдките ми незадоволена. Само една жена ме отхвърли, за мен обаче тя беше единствената, която имаше значение". 

Думите са на младеж, който смята, че е най-великият любовник на света и са изречени във незабравимия романтичен филм на Джеръми Ливън "Новият Дон Жуан". В ролята на младия любовник се превъплъщава холивудската звезда Джони Деп.

Другото звездно участие в лентата е на Марлон Брандо и Фей Дънъуй, а самият филм задава и отговаря на множество въпроси, свързани с любовта, взаимоотношенията и истинността на представите в една романтична връзка. От какво е направен духът ни? Какво са чувствата? За какво си заслужава да живееш? И за какво си заслужава да умреш?  

Сюжетът

Историята на един мъж, който се мисли за най-големия любовник на света... и хората, които се опитаха да го излекуват от това!

Известен психиатър попада на пациент, който се смята за Дон Жуан. Когато се заема със случая д-р Джак Миклър осъзнава, че този пациент не е като другите. Дните се нижат, а психиатърът все повече се убеждава, че фактът, че някой е по-различен не го прави непременно луд… „Дон Жуан“, чрез случките от живота си, които той разказва на д-р Миклър всеки ден, разкрива на психиатъра един нов свят, свят на любов, мечти и желание за живот!


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Уроци за бъдещето "Точно днес"

В опит да прозрем  и да изберем храна, управляващи и обществено поведение в петък сутрин поканахме за разговор: - социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова за движенията на политическите лидери, авторитетът на институциите и пазарът на идеи, доколкото ги има, преди старта на пореден изборен цикъл - професорът от УХТ Десислав Балев за деня на..

публикувано на 25.04.24 в 16:50

Хора и улици в "Ден след ден"

За хората и това, което те виждат, чуват и коментират не само по улиците, но и на път към работа или вкъщи ще говорим в следобедната програма на Радио Пловдив.  "Ден след ден" започва с погледа на социолога Мира Радева за това, което се случва сега на политическата сцена у нас преди изборите и онова, което може да ни отведе по нови пътища или да ни..

публикувано на 25.04.24 в 14:55

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес ще усмихнем денят Ви със забавни рубрики, покани за събития и любопитни факти!  Заедно с директора на ОУ "Виктория и Крикор Тютюнджян" - Пловдив, Симон Тютелян,ще Ви поканим на Ден на отворените врати,  който ще бъде отбелязан с разнообразна програма на 30-април. Събитието е под надслов "Нашият чуден свят" и за него ще научим повече минути след..

публикувано на 25.04.24 в 09:30

С пролетно темпо - "Точно днес"

Плавно преминаваме към топлото време, за да  останем там по-дълго. Ще го усещаме все по-отчетливо и с темите на деня.  Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти. В..

публикувано на 24.04.24 в 16:41

"Ден след ден" на 24 април

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването? Проверяваме с председателя на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и с общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски . Кандидатстудентската кампания за Медицинския университет в..

публикувано на 24.04.24 в 14:41