"Добро утро, ден!" с джаз певицата Мирослава Кацарова

Откривам хиляда причини да се радвам на деня и живота, казва джаз певицата Мирослава Кацарова, която гостува в „Добро утро, ден!“. 

Тя е завършила богословие  и за нея това е в хармония с джаза.  Всеки от многобройните и концерти е неповторим. Има три албума. Води две авторски радиопредавания за джаз. От пет години организира международния фестивал  „Пловдив джаз фест“.

Няма зависимости от славата. Духът и е свободен и затова може да живее навсякъде, но  в Пловдив е на мястото си. Вярва, че силите на доброто са по-силни от злото, и че материалният свят е отражение на духовния. 

 В своята кухня се чувства като кралица, а с избора на дрехите  си  осъществява каква мечтае да бъде. Чуйте и как  си представя съвършения ден, и още  -  за бисерите и свинете...

Мирослава Кацарова  може „да облече“  всеки от дните на седмицата в музика.

Още от категорията

"Добро утро, Ден!" с австралийския тенор Марк Фаулър

В „Добро утро, Ден!“ гостува австралийският тенор Марк Фаулър. Той идва в България преди 13 години. От 6 години  е солист на Пловдивската опера.  Идва  у нас  след среща  с Райна Кабаиванска и Благовеста. Марк Фаулър  е завършил Оперното студио към Мелбърнския университет и магистратура в НБУ. Има международни и национални награди. Първата му..

обновено на 15.11.19 в 12:27

"Добро утро, Ден" с основателя на Пловдивски автотмобилен клуб "Ретро" Дончо Дончев

Председателят на Пловдивския автомобилен клуб „Ретро“ инж. Дончо Дончев е роден в Старосел, но от дълги години живее в град Пловдив, на който е подарил сърцето си.  Разностранните му интереси го свързват с много хора: почитатели на ретроавтомобили, военни и летци, писатели, поети, граждани. Инженер по образование и пътешественик по дух,  писател..

публикувано на 08.11.19 в 16:46

"Добро утро, ден!" с финансиста Светозар Гледачев

 „Добро утро, ден!“ през тази седмица е със Светозар Гледачев . Често той е наш събеседник по Радио Пловдив, защото прогнозите му са максимално точни и умението му да откроява важното е ценено от слушателите и екипа ни. Говорим с него не само за световната криза, но и за Пловдив, и за любимите му неща от живота. Гледачев казва: Аз смятам, че..

публикувано на 25.10.19 в 10:51

"Добро утро, Ден" с художника Румен Жеков

Тази седмица в рубриката "Добро утро, Ден" гостува художникът Румен Жеков. За него всяко утро е различно, но общото е грижата за котарака и задължението да бъде сресан. Обича да се мотае артистично, да пие кафе, да пуши цигари и да приготвя закуска. Иска да живее по-лежерно и да се наслаждава на всеки миг. Чуйте споделеното от него за плановете на..

публикувано на 11.10.19 в 11:57

Кръстю Кръстев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Кръстю Кръстев, директор на Драматичен театър-Пловдив. Разбираемо – дните му са изпълнени с театрално изкуство, а сега надникваме в тях и неговото утро. Признава, че не разчита на алармата сутрин, но става рано и без часовник. Ежедневието на Кръстю Кръстев е динамично, често си казва..

публикувано на 04.10.19 в 12:23