Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Утре за новата власт в Пловдив вече е днес и то "Дeн след ден"

Времето на обещанията свърши, както и на емоцията около изборите. Време е за решения и работа, както впрочем гласеше логото на кампанията на ГЕРБ. Новата власт вече е в кабинета си, а как влезе в тях разказваме в предаването „Ден след ден“. 

Ще Ви направим свидетели на първото заседание на местния парламент в зала „Съединение“ на Историческия музей, на избора на Александър Държиков за съветник N1, както и на получаването на ключа за сградата на площад „Ст. Стамболов“1.

Предстои ни и първа среща с новия кмет на „Северен“ Стоян Алексиев, който досега беше шеф на „Паркове и градини“.

Шансовете, предизвикателствата и рисковете пред новото управление ще коментира журналистът Валентина Йеремиева от в. „Марица“, която пише за управлението на града от създаването на всекидневника.

Нов кмет има и в Асеновград, който с новоизбраните съветници, също полагат клетва днес.

Приятно слушане от 15 до 17 часа!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Хляб и култура „Ден след ден“

Пазарът, производителят или регионът определят цените на продуктите у нас преди Великден? Що е то бутиков козунак с цена от 200 лв. за килограм? Подвеждащи ли са обещанията за изключително качество на невероятни цени? Ще се намери ли политическа сила, която предизборно или следизборно да качи цената на хляба с 30%, отменяйки нулевото ДДС върху..

публикувано на 26.04.24 в 15:00

"Вход свободен"- в очакване на празниците

Времето ни тормози с непрекъснати метаморфози, но това е повече от характерно за четвъртия месец от календара. Без промяна е само все по-настъпващото предчуствие за идващи празници и предвеликденско оживление. В тон с преобладаващото настроение  е и днешното издание на "Вход свободен"!  С бенд- лидера на фюжън формацията "Цинга манга фънк"- Кирил..

публикувано на 26.04.24 в 09:45

Уроци за бъдещето "Точно днес"

В опит да прозрем  и да изберем храна, управляващи и обществено поведение в петък сутрин поканахме за разговор: - социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова за движенията на политическите лидери, авторитетът на институциите и пазарът на идеи, доколкото ги има, преди старта на пореден изборен цикъл - професорът от УХТ Десислав Балев за деня на..

публикувано на 25.04.24 в 16:50

Хора и улици в "Ден след ден"

За хората и това, което те виждат, чуват и коментират не само по улиците, но и на път към работа или вкъщи ще говорим в следобедната програма на Радио Пловдив.  "Ден след ден" започва с погледа на социолога Мира Радева за това, което се случва сега на политическата сцена у нас преди изборите и онова, което може да ни отведе по нови пътища или да ни..

публикувано на 25.04.24 в 14:55

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес ще усмихнем денят Ви със забавни рубрики, покани за събития и любопитни факти!  Заедно с директора на ОУ "Виктория и Крикор Тютюнджян" - Пловдив, Симон Тютелян,ще Ви поканим на Ден на отворените врати,  който ще бъде отбелязан с разнообразна програма на 30-април. Събитието е под надслов "Нашият чуден свят" и за него ще научим повече минути след..

публикувано на 25.04.24 в 09:30