Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инвестиция за 10 млн. лева и 100 нови работни места в Пловдив

Снимка: Радио Пловдив, Антония Попова

Първата компания за производство на нитрилни ръкавици в Европа - PPS Manufacturing получи сертификат за инвеститор „Клас А“ в Пловдив, където се изгражда нова фабрика. 

Инвестицията, която компанията прави в града на тепетата, е в размер на 10 млн. лв. и ще създаде над 100 нови работни места за региона. Той беше връчен от Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция по инвестиците.

Инвестицията е сериозна, високотехнологична и затова Българската агенция по инвестициите ще я подкрепи“, каза Янев.

Новата фабрика, която ще се изгражда на булевард „Кукленско шосе“ в Пловдив, е уникален за България и за цяла Европа проект, тъй като в момента на континента няма производство на предпазни нитрилни ръкавици за медицината и хранително-вкусовата промишленост. Възможността за създаване на такова предприятие в нашата страна, особено в условия на пандемия, ще осигури голямо икономическо предимство на България и ЕС.

„С основаването й целим да намалим зависимостта на ЕС от Азиатските производители и да поставим България като предпочитан производител на лични предпазни средства“, каза Георги Петков, председател на борда на директорите на PPS Manufacturing.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Алек Попов - с Голямата награда "Христо Г. Данов" за цялостен принос, посмъртно

На тържествена церемония в Дановата къща в Пловдив бяха раздадени националните награди "Христо Г.Данов" за принос в българската книжовна култура. В присъствието на служебния министър на културата маестро Найден Тодоров, кмета на Пловдив Костадин Димитров, изявени творци, интелектуалци и граждани, наградите бяха присъдени в осем категории. Водещ на..

обновено на 07.06.24 в 21:10

Само за седмица - 4100 опасни шофьори по пловдивските пътища

Само за една седмица по пътищата в Пловдив и областта при полицейски проверки са установени над  4100 различни нарушения на правилата за движението. За времето от 31 май до 6 юни екипи на „Пътна полиция“ са проверили общо 11911  превозни средства и 9904 души.  От стационарни и мобилни камери са засечени 2223 автомобили с превишена..

публикувано на 07.06.24 в 17:53

Колите тръгнаха по Модър-Царевец, но работата по него продължава

Движението по новопостроения подлез „Модър-Царевец“ в пловдивския район „Западен“ беше пуснато днес след тригодишно строителство.В началото на януари 2021 година бившият вече кмет Здравко Димитров даде старт на проекта. Днес  съоръжението откри неговият наследник Костадин Димитров. Строителството струва на Пловдив малко над 11 милиона лева. Подлез..

обновено на 07.06.24 в 16:52

Пътници изнемогват на 40 градуса в "щъркел" по линия 10

39,9 градуса са измерени в автобус на градския транспорт в Пловдив в 15,45 днес. Въпреки обещаните от местната власт проверки и недоволството на пловдивчани, сигналите на гражданите за неработещи климатици в автобусите продължават.  Последният случай е с автобус по линия 10. Снимките показват, че в най- голямата жега температурата е почти 40..

публикувано на 07.06.24 в 16:04

Добър 4.32 по БЕЛ - исторически рекорд на матурите в 12 клас

Средният успех по БЕЛ при зрелостниците достигна до добър (4.32), а миналата година бе добър (3.93). На втория зрелостен изпит в отделните профилирани предмети средният брой е 67.18 точки, което съответства на много добър (4.72). Това стана ясно от думите на служебния министър на образованието проф. Галин Цоков, който оповести резултатите от..

обновено на 07.06.24 в 14:20