Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДБ иска Панаирът да бъде обявен за паметник на културата

| обновено на 05.01.23 в 16:43
Автор:
4
Снимка: БГНЕС


Пловдивският панаир да бъде обявен за паметник на културата настояват депутатите от "Демократична България" (ДБ). За тази цел предстои среща с министъра на културата Велислав Минеков.

“Това ще възпрепятства събарянето на палатите и започване на мащабно строителство върху 350 декара почти в централната градска част, непосредствено до реката”, каза Йордан Иванов. И предупреди, че ако държавата не си свърши работата, граждани ще инициират подписка със същото искане до Националния институт за недвижимо културно наследство. 

На 9 януари ще има нова извънредна сесия на Общинския съвет на Пловдив. Тя ще е втора в рамките на седмица, след като във вторник /03. 01. 2023г/ липсата на кворум провали заседанието по казуса с Панаира. То бе бойкотирано от съветниците на ГЕРБ и "Алтернативна лява БСП".

Днес съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов призова ГЕРБ да влязат в залата на местния парламент и да защитят националния интерес.

"Повдигаме темата днес тук, защото искаме да се обърнем от това място към политическото ръководство на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов. Не правете това. Не участвайте в окончателното харизване на Пловдивския панаир на Гергов в момент, в който се опитвате да убедите и България и международната общност, че сте евроатлантическа сила."

Бизнесменът и бивш областен и градски лидер на БСП Георги Гергов е почетен консул на Руската федерация в Пловдив и руски гражданин.

Според председателя на "Демократична България" в местния Общински съвет Веселина Александрова докато ЕС конфискува имоти на представители на режима на Путин, общинските съветници на евроатлантическата партия ГЕРБ подаряват за празниците 350 дка от Пловдивския панаир тъкмо на почетния руски консул в града.

Община Варна прие предложението на бизнесмена Георги Гергов да замени акциите си в "Международен панаир", които са 29%, срещу равностоен дял в дружеството  "Пълдин туринвест", което е собственик на панаира. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Борис Попиванов

Политиците са се примирили, че отиват на нови избори

Летните кризи в политическия живот у нас - разговор с доц. Борис Попиванов , политолог и преподавател в Софийския университет, за невъзможните ходове, които циклят в спиралата кабинет-избори-партии. Доц. Попиванов смята, че няма сигнали за положителен сценарий за реализация на правителство с третия мандат. "Би трябвало след провала на втория мандат..

обновено на 24.07.24 в 10:24

Българите избират между Турция и Гърция за почивки в чужбина

Изборът на българите, които почиват в чужбина, традиционно е разпределен между Гърция и Турция.Това зая ви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив Весела Гюрова, учредител на сдружението "Бъдеще за туризма", която работи в голяма пловдивска туристическа агенция. „Последните няколко години се наблюдава изключително засилен..

публикувано на 24.07.24 в 10:10

Средното образование се нуждае от цялостна реформа

Ниски резултати на учениците по български и математика, огромен дял на частните уроци, неудовлетворени родители и университетски преподаватели, сериозни разлики в образователното ниво на хората от различните региона на страната, лошо управление на политиките в образователната система. Това са само част от констатациите на одиторите на..

публикувано на 23.07.24 в 10:24

Няма шанс за правителство с трети мандат, ще има избори

Президентът Румен Радев е изправен пред много сложно решение. Затова смятам, че той ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП. Това заяви в инетрвю за Радио Пловдив политологът и университетски преподавател доцент Татяна Буруджиев. Тя подчерта, че хората, които се явяват на избори търсят доверието на..

публикувано на 23.07.24 в 09:52

Продължава да има повече от 1 пожар на ден в "Столипиново"

Последните огнища на пожари в Пловдивска област са угасени към днешна дата. Последните 2 дни са доста по-спокойни, за разлика от предходните дни, съобщи в предаването "Точно днес" директорът на пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов . Той разказа, че са имали над 50 сигнала за пожари за денонощие, докато след падналите валежи те са спаднали..

публикувано на 23.07.24 в 09:00