Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спорт за здрава планета във „Вход свободен“

| обновено на 04.04.24 в 09:49

Честит празник на психолозите в България! Днешният 4-ти април е и Световен ден на бездомните животни. Целта е да се напомни, че ние хората сме отговорни за присъствието на животни по улиците и е наша задача техният брой да намалява. И още две важни теми днес, които съпътстват израстването ни като човечество.

С Ласка Ненова от „БГ Бъди активен“, говорим за първата международна конференция “Спорт за здрава планета”. Това е първата по рода си конференция, която ще покаже връзката между спорта и сравнително новата глобална концепция за планетарното здраве, която подчертава взаимовръзката между благосъстоянието на хората и околната среда. Събитието ще бъде в ДК “Борис Христов”. Повече след 14 часа.

С Гузал Тажибаева, дългогодишен преподавател по системата на Норбеков, коментираме две практики за работа върху вътрешното ни състояние.

Очаквайте и рубриката ни „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев.

Започваме, след новините в 13 часа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

За нещата от живота в „Шейкър"

И тази неделя сме заедно, по радио Пловдив. Ще си говорим за изкуствения интелект и как се намесва в ежедневието ни? Мой събеседник е Мариета Милошева, сертифициран специалист по дигитален маркетинг и изкуствен интелект. Очаквайте и астробюлетина за юни, със Стефи Недевска. Разговаряме и с Евгения Атанасова, директор на детска..

обновено на 25.05.24 в 16:15

Елена Диварова в "Добро утро, ден"

В седмицата, в която отбелязваме един от най-светлите български празници – деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – гост в рубриката „Добро утро, ден“ е пловдивската поетеса Елена Диварова.  Автор е на пет стихосбирки и на книгата „Да погледнеш към себе си“. Има публикувани очерци, репортажи, поезия и литературна..

обновено на 24.05.24 в 17:23
Празничното шествие на 24 май в Пловдив

"Ден след ден" народът върви

Празнуваме 24 май. Само наш, български и неповторим празник – на словото, буквите, писмеността и просветата. Празник не просто на една писменост и култура, а на титаничната значимост на духа. Ние не просто "сме дали нещо на света". На 24 май България празнува своя неудържим порив към просвета и знание, който я е направил културен двигател в славянския..

публикувано на 24.05.24 в 14:36
Фотоколаж: Силвия Петрова

За словото и иновациите във „Вход свободен“

Честит празник! Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност. Ще се опитаме да привлечем вниманието ви с интересни и полезни теми, традиция ни е. Разговаряме с Татяна Минкова, заместник -директор на ОУ „Елин Пелин“, в Пловдив. Говорим за „Деня на иновациите“, който предстои и..

обновено на 24.05.24 в 10:07

Празничното утро "Точно днес"

Да се развълнуваме заедно с "Върви, народе възродени...", да поздравим учителите, учениците, учените, хората на духа, да измерим мащаба на интелектуалния подвиг на Светите братя от Средновековието до днес,  да разлистим книга или да я послушаме... Каним ви в утрото на 24 май, а по тези теми за разговор ни гостуват - хоровият диригент проф. Златина..

обновено на 23.05.24 в 16:56