Indeksi global i pasaportave, Bullgaria e 19 në botë

Foto: BGNES

Kompania Henley & Partners me seli në Londër botoi të dhënat e aktualizuara të indeksit të pasaportave, i cili pasqyron kufizimet dhe lehtësimet që i kanë shtetasit me pasaporta të ndryshme gjatë udhëtimit në botë.

Në të Bullgaria ndodhet në vendin e 19-të me mundësitë e saj për udhëtime pa viza në 169 shtete. Vitin e kaluar vendi ynë renditej në 20-in, bashkë me Rumaninë, me akses të lirë në 156 shtete. Në krye të kësaj renditjeje është Japonia, shtetasit e së cilës mund të vizitojnë vetëm me pasaportat e tyre 190 shtete. Në vend të dytë janë poseduesit e pasaportave të Koresë së Jugut dhe Singaporit, të cilat nuk kanë nevojë për vizë në 189 shtete.

Lideri i deritanishëm me mobilitet global më të madh Gjermania humbi dy pozicione dhe tani është në vend të tretë bashkë ne Francën, dhe shtetasit e tyre mund të hyjnë lirisht në 188 shtete. Në fund të renditjes janë Iraku dhe Afganistani, pasaportat e të cilëve sigurojnë mundësi për udhëtim në 30 shtete në botë.


Më shumë nga rubrika

Në qepin Kaliakra është zbuluar një varrosje nga shekulli i 14, e cila na jep të dhëna për këtë ritual

Arkeologët zbuluan në qepin e Detit të Zi Kaliakra një varrosje mjaft të pasur nga shekulli i 14 të një aristokrati të panjohur deri në këtë moment-Zoti Gjeorgji Paleolog. Gërmimet janë nën drejtimin shkencor të docentes, doktoresha Boni..

botuar më 19-08-15 3.37.MD

Bullgaria është në vend të nëntë për nga masivet pyjore në BE

Afro 41 për qind prej territorit të Bullgarisë është mbuluar me pyje, tregon një analizë e Eurostatit. Nga viti 2012 deri në vitin 2015 është konstatuar rritje me 2.6 për qind e masiveve pyjore. Për nga territoret pyjore Bullgaria radhitet në vend të..

botuar më 19-08-15 3.25.MD

Nxehtësia rrit konsumin e korrentit në Bullgari

Nxehtësia e madhe gjatë javës së fundit rriti konsumin e korrentit në Bullgari me 10-15%. Kompanitë e shpërndarjes së energjisë elektrike u bënë thirrje konsumatorëve të kursejnë korrent, që të mos të kenë problem me furnizimin me energji..

botuar më 19-08-15 3.12.MD