Bullgaria në vend të dytë në Evropë për nga numri i grave në shkencë dhe në inxhinieri

Foto: @UN

Në 5 shtete të BE-së shumica e shkencëtarëve dhe inxhinierëve janë gra, tregojnë të dhënat e Eurostatit për vitin 2017, të shpallura në lidhje me Ditën ndërkombëtare të grave dhe vajzave në shkencë.

Në vend të parë për nga ky tregues është Lituania, ku gratë janë 57% prej të gjithë atyre që merren me shkencë. Pastaj renditen Bullgaria dhe Letonia me 53%. Në Portugali kjo përqindje është 51. Më pak janë gratë shkencëtare në Hungari dhe Luksemburg – vetëm 25%.


Më shumë nga rubrika

Presidenti Radev dhe Georgi Çollakov

Presidenti Rumen Radev: Kandidaturat për kryeprokuror duhet t’u përgjigjen strikt kërkesave ligjore

Kandidatët për kryeprokuror duhet të jenë të argumentuar mirë dhe t’u përgjigjen strikt kërkesave ligjore. Shoqëria pret rregulla të qarta në aplikimin e kritereve për pavarësi të kandidatëve. Këtë e deklaroi Presidenti Rumen Radev në një takim me..

botuar më 19-05-16 6.56.MD

Ministrja Nikolina Angellkova: Vendi ynë po tërheq turistë me mundësi të mira financiare

Bullgaria është e gatshme për stinën e re turistike, vuri në dukje Ministrja e Turizmit Nikolina Angellkova në edicionin e 15 të ekspozitës turistike “Weekend Turizëm” në Ruse. Zonja Angellkova shënoi se ka tendencë që Bullgaria të tërheqë gjithnjë e më..

botuar më 19-05-16 6.36.MD

Bullgaria dhe Shqipëria do të përgatitin një Marrëveshje të re për sigurim social

Ministri i Punës dhe Politikës Sociale Biser Petkov u takua me Ambasadoren e Republikës së Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha me iniciativë të saj. Gjatë bisedimit u shqyrtua përgatitja e një Marrëveshjeje të re për sigurim social mes dy vendeve tona,..

botuar më 19-05-16 6.15.MD