Предавания

"Вход свободен" срещу есенна умора

Днес в предаването отбелязваме Международния ден за борба с расизма, фашизма, антисемитизма и ксенофобията по идея на европейската мрежа "Обединени за действия между културите". Книгата на рекордите на Гинес пък има рожден ден. Ще припомним..

обновено на 09.11.20 в 13:18

За новата нормалност във "Вход свободен"

Днес в предаването ви запознаваме с писателя Цветозар Цаков и неговата дебютна книга "Винилови души". Говорим за измеренията на абсурда и нормалността във все по- дигиталното ни съществуване , и за онази Любов, която крепи Вселената. Колко ще трае..

обновено на 09.11.20 в 10:14

"Точно днес" към новите седем дни на ноември

Ноември дойде с рекорди за нови болни от Ковид 19, отделно за загубилите битката с вируса. На този фон дискутираме проблеми в лечебниците, болни медици, училища с дилемите за и против дистанционното обучение. - по темата общинската болница в Карлово:..

публикувано на 08.11.20 в 15:58

Клуб "Неделя" - живот по нови правила

В дненшното неделно предаване сме ви подготвили интересни теми и събеседници, с които да изпратим и този уикенд. Ще стартираме с Виолета Кузмова - Боуен Терапевт. Темата, на която ще обърнем внимание е изключително актуална, защото е свързана с..

публикувано на 08.11.20 в 11:56

Бонд! Най-доброто от Джеймс Бонд в "Звукът на киното"

Тази събота и неделя отдаваме заслужена почит на сър Шон Конъри с подборка от най-добрата музика, създавана за филмите от поредицата за легендарния разузнавач Джеймс Бонд. Едва ли е нужно да казвам, че Шон Конъри записа името си в историята на киното с..

обновено на 08.11.20 в 10:10

Неделно с „Шейкър“

Неделя, най-очакваният ден от седмицата! С културолога д-р Георги Мишев, коментираме древни практики и ритуали по нашите земи, за здраве и късмет. Ще говорим и за репродуктивната психология. Как помага и какви са основните и цели, и..

обновено на 07.11.20 в 16:23

Измерения и перспективи "Ден след ден"

Електронното обучение не е в полза на учениците. Искаме да ходим на училище присъствено!  Това пишат в петиция ученици от Математическата гимназия в Пазарджик. Те срещат голяма подкрепа в социалните мрежи, а до седмица ще изпратят петицията си до..

обновено на 06.11.20 в 15:15

Темите на фокус "Точно днес"

Всеки опит да се избяга от разговорите за здраве са неуспешни, а може би и неуместни, въпреки умората на хората от ковид статистиката и коментарите, свързани с вълната заразени. И в петък ги следим. С числата и следствията, които водят. В предаването ще..

публикувано на 05.11.20 в 18:04

Системи и системни проблеми „Ден след ден“

Функционира ли вече и как анонсираната електронна система, която да координира настаняването на пациенти с коронавирус в пловдивските болници-Живка Танчева събра мнения на представители на институциите, които трябва да я ползват и в същото време да..

публикувано на 05.11.20 в 14:51

История и здраве във „Вход свободен“

Честито на мъжете. Днес бил техният световен ден. Ето и още нещо, което също няма как да подминем, просто ей така. Става дума за римското наследство на Пловдив. То е част от новия проект на Free Plovdiv Tour. Тази година, те поемат..

обновено на 05.11.20 в 09:32