Предавания

„Точно днес“ – реалност в ковид условия

Пандемията от Covid-19 диктува ежедневието през последните месеци. Искаме или не - налага ни се да живеем в нова реалност. В утрото на 18 ноември ще чуете: Пловдивските ученици от 5 до 12 клас се връщат в клас от 23 ноември. Как ще се учи..

публикувано на 17.11.20 в 15:59

Натиск и реакции "Ден след ден"

Натискът от увеличаващите се пациенти с ковид инфекции в Пазарджик и региона пада основно върху многопрофилната областна болница в Пазарджик, оплака се директорът ѝ д-р Красимир Темнилов. Според него личните лекари проявяват неколегиално отношение като..

публикувано на 17.11.20 в 14:41

За новото и старото във „Вход свободен“

С Валентин Ковачганев, говорим за новата му книга „Конникът“, която представя утре в Културен център „Тракарт“, от 17 часа. Книгата е част от поредицата „Регресия на зачатието“. Вход на събитието, свободен.  Психологът Инна Бранева ще ни сподели,..

обновено на 17.11.20 в 09:35

"Точно днес" - сверяваме темите от утрото

Насред новините за коридори, заболели от Ковид с експоненциално нарастване, дифузното разпространение на заразата и т.н. внимание и към недоволството и протестите на работещи в туризма, и в системата на МВР. Разговор с екскурзовода от Пловдив Пламен..

публикувано на 16.11.20 в 15:57

Страх и спокойствие "Ден след ден"

Всеки има душа. Трябва да ги успокояваме хората - призова преди дни премиерът Бойко Борисов. След продължаващата 9-ти месец масова истерия, наречена коронавирус, може ли някой да бъде успокоен? Може ли да се обясни на хората защо не трябва да се..

публикувано на 16.11.20 в 14:53

За толерантността във "Вход свободен"

Днес в предаването отбелязваме Международния ден на толерантността. Тя е хармония в многообразието. Тя  е не  само морален дълг, но и политическа, и правна потребност. Толерантността е добродетел, която прави възможно постигането на мир и помага да..

обновено на 16.11.20 в 13:02

Под знака на Рождественските пости и пандемията - "Точно днес"

А въпросите около тях са много, защото пандемията дирижира дневния ред на обществата и под прожекторите на реакциите им прави по-видими грешките в моделите им на функциониране. И понеже фините настройки на системите зависят от възможностите им - не само от..

публикувано на 15.11.20 в 15:09

За фините настройки в "Ден след ден"

В петък, 13 ноември в "Ден след ден" търсим фините настройки - между лечение и грижа, права и задължения, теория и практика, оф и онлайн. Ето с кои теми конкретно ще го направим: Защо пловдивският адвокат по медицинско право Мария Шаркова нарича..

публикувано на 13.11.20 в 14:26

"Вход свободен" без страх на петък 13

Страхът от петък 13 носи името параскевидекатриафобия,  но според специалистите произнасянето на думата може да освободи пациентите от фобията им. Днес в предаването говорим с усмивка за точно тези страхове и суеверия с нумролога и фън шуй експерт..

публикувано на 13.11.20 в 02:42

Ковид предизвикателства и въпросителни „Точно днес“

Здравеопазване и образование – системи, които се реорганизират под натиска на Covid-19. Във времето от 6 до 9.30 часа ще чуете: Как болниците в Пловдив решават проблемите, които са свързани с осигуряване на повече легла за пациенти с коронавирус и..

публикувано на 12.11.20 в 16:41