Спектакълът „Одисей“ покорява Гърция

Спектакълът „Одисей“ на пловдивския Драматичен театър вчера и днес се играе на сцената на общинския театър в Пирея. Как продължава сценичният живот на този забележителен проект и как го оценява гръцката публика - за това e разговoрът с Десислава..

публикувано на 31.05.24 в 16:53

"Attract- Привличане" в Малката базилика на Пловдив

Васко Георгиев определя себе си като "различен" млад човек, ще добавим и много амбициозен. Роден е в гр. Варна, но на 6 годишна възраст се премества в Пловдив. Различно е и детството му. Израства  в социални домове за деца, лишени от родителска грижа...

публикувано на 31.05.24 в 14:45

Екатерина Костова представя новия си роман в ПУ

Екатерина Костова ще представи новия си роман „Време. Кръв. Пясък.“ в 6-а аудитория на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ тази вечер, от 18 ч. По време на премиерата главният редактор на вестник „Пловдивски университет“ Тильо Тилев..

публикувано на 31.05.24 в 06:34

Галерия "Дяков" представя Стоимен Стоилов

За 28-ия си рожден ден  Галерия „Дяков“ представя художник, който е не само част от историята на българското изобразително изкуство, но е сред тези, които я създават - Стоимен  Стоилов. Художникът е роден през 1944 г. във Варна. Завършва..

публикувано на 31.05.24 в 06:31

Панорама на детското творчество в къща музей "Зл. Бояджиев"

„Панорама на детското и младежко творчество – Шедьоврите на Златю Бояджиев през детските очи – 2024“  стартира  в къща музей "Златю Бояджиев“ на ул. „Съборна“ 18 и пространствата около нея. Инициативата е на Сдружение „Духовно огледало“ и е..

публикувано на 31.05.24 в 06:27

Екатерина Костова и Илия Михайлов с награди от ДПП

Екатерина Костова грабна наградата за поезия, а Илия Михайлов – за проза.   Отличията се връчват от Дружеството на пловдивските писатели, което възстанови традицията да награждава свои членове за издадени през миналата година творби...

публикувано на 30.05.24 в 21:47

Пловдив има нов mobile app за културното наследство

Пуснато е новото мобилно приложение „АртиФакт Пловдив“ (ART&FACT PLOVDIV). То е създадено по проекта на община Пловдив „Културното наследство на Пловдив, представено в ревитализирани, реставрирани и реновирани места“. Приложението е на..

публикувано на 30.05.24 в 11:52

Започва фестивалът "Черната кутия"

Заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов ще даде началото на 18-то издание на Международния фестивал за театър и съвременен танц  „Черната кутия“.  Събитието продължава до 14 юни. В програмата са включени..

обновено на 30.05.24 в 11:31

„Малката Мелпомена“ събира млади театрали

Третото издание на Националния младежки театрален фестивал „Малката Мелпомена“ стартира  в Пловдив. Инициативата, която продължава пет дни, е на Театър АПАРТ и се провежда в залата на театъра на пл. „Съединение“№3. Участие са заявили..

обновено на 30.05.24 в 11:31

Вагнеров спектакъл ще звучи на Международния камерен фестивал

Камерен Вагнеров спектакъл ще звучи тази вечер в 60-то юбилейно издание на Международния камерен фестивал Пловдив. Музикалното събитие ще се проведе в концертна зала АМТИИ, начало: 19:30 ч. Гостите са от Австрия: Томас Вайнхапел - баритон;..

публикувано на 30.05.24 в 09:45