Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста алжиреца Салахедин бин Аладин

Снимка: МВР

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста алжирския гражданин Салахедин бин Аладин, който нападна 20-годишната Виктория. Помагачът му, Александър Симеонов, обаче излиза на свобода, заради съдействието, което оказал на разследващите.

И пред разследващите, и пред съда Салахедин бин Аладин е признал, че е нападнал Виктория, но обясни, че е напуснал България по указание на интимния си приятел Александър Симеонов. Нападението оправда с това, че момичето го обидило, а и той бил пиян, на което опонира прокурор Димитър Арабаджиев, който на въпрос, разбира ли бин Аладин български, за да се обиди, отговори:

Не зная до каква степен разбира български, не мога да преценя.

А после отхвърли тезата за предизвиканото нападение:

Твърди, че го е обидила, но има видеозапис от деянието, което аз гледах и слушах многократно, такова нещо там няма. Той влезе с ножа в ръката с намерение да нанася удари. Той се призна за виновен, но и без неговото признание доказателствата бяха достатъчно, дори, бих казал, повече от достатъчно, за да бъде обвинен.

Другият обвиняем, Александър Симеонов, който на въпрос какво работи отговори, че продава сексуални услуги, също призна, че е укривал алжиреца, но го направил от страх и под заплаха. Колко полезен е бил той за разследващите - краткият коментар на адвоката му:

Той доста е помогнал.

В съдебната зала бяха майката и вторият баща на Симеонов, които пристигнали вчера от Гърция.

Случайно ли е, че именно в Гърция беше задържан беглецът от българското правосъдие, засега остава само въпрос.

Защитата на Салахедин бин Аладин, който се оказа, че 30 минути преди да нападне Виктория е направил и друг опит за грабеж и че има старо дело от април тази година, се опита да отложи делото, твърдейки, че той е с неясна самоличност. Кого защитава, ако не Аладин - отговор на адвокат Румяна Памукова:

Ами ето и аз си задавам този въпрос, въпрос на бъдеще е да установим.

Решението на съда може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

По публикацията работи: Силвия Великова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!