Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцките пощи ще предлагат нови услуги, за да се справят с кризата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцките пощи се модернизират, като предоставят нови услуги на гражданите. Очаква се печалбата от новия проект да е 7 милиона евро за една година.

Каталогът за нови услуги включва предоставяне на лекарства. Гражданите ще предават на пощальона рецептата, а след това ще получават лекарствата вкъщи. Таксата за услугата е 3 евро и е в помощ на възрастни хора, които живеят сами.

По примера на белгийската пощенска служба, в Гърция вече може да бъде поръчано пощальонът да достави дрехи от химическо чистене и дори да напазарува от магазина.

От февруари всички клонове на пощите ще издават и предплатени карти за пазаруване по интернет. Картите ще се зареждат от клиента със сума, за която той очаква да пазарува от мрежата, и по този начин ще се предотвратява изтичане на информация за банковите карти. Очаква се голям интерес към тази услуга.

Гръцката държавна пощенска фирма ЕЛТА подписа и договор с железниците за евтин и бърз превоз на пратки по линията Солун - Атина. Ръководството на фирмата дори заяви,че ще увеличи броя на офисите, както и работното им време.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!