Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мениджъри на водещи компании ще се срещнат с представители на правителството в търсене на посока за развитие

Снимка: БГНЕС

Мениджъри на водещи компании ще се срещнат с представители на правителството в търсене на посока за развитие. Темата на Осмата годишна среща на бизнеса с правителството е "Как България да тръгне в правилната посока".

Бизнесът ще има възможност да отправи своите въпроси за перспективите пред българската икономика, конкурентоспособността и инвестициите към вицепремиера Даниела Бобева и към председателя на парламентарната Комисия по бюджет и финанси Йордан Цонев.

Реналдо Мандметс, ръководител на отдел "България" в Главната дирекция "Регионална и градска политика" в Европейската комисия от 2007-2013-а година, ще се включи в дискусията за “Еврофондовете - равносметка след първите 7 години членство и уроци за бъдещето”.

Политологът Иван Кръстев, председател на УС на Центъра за либерални стратегии, ще покаже външната гледна точка за бизнеса и България през 2014-а година.

Президентите на България и на Естония Росен Плевнелиев и Тоомас Илвес са сред основните участници във форума. Президентът на Естония е една от ключовите фигури за успешния преход на своята страна с акцент върху предприемачеството и новите технологии.

Тоомас Илвес ще се включи в специалния панел “Две президентски истории: Как малките държави успяват в Европейския съюз” заедно с българския държавен глава Росен Плевнелиев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!