Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Български пощи" въвежда електронен картон за пенсиите

Снимка: БГНЕС

"Български пощи" започва предлагане и на редица електронни услуги, за да оптимизират своята работа,  каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщения Данаил Папазов. Около 600-700 хиляди лева се очаква да бъдат приходите от пунктовете,  в които ще се извършват услуги на спортния тотализатор. Първите сто пункта ще започнат да работят още на 1 февруари.  

За да се улесни получаването на пенсиите от възрастните хора от месец март ще заработи и т.н . "електронен картон", обясни министър Папазов:

Електронният картон, с който пенсионерите ще могат да си получават пенсията примерно независимо, че човекът живее в Дряново, може да получи пенсията си директно от някакъв софийски клон, ако е на гости на дъщеря си. Аз се опитвам, заедно с ръководството на Министерството на транспорта, така да се преустрои работата на "Български пощи", че тя да бъде насочена към предлагане на по-голям пакет от електронни услуги, защото архаична е услугата , която е традиционна за "Български пощи" и тя само ще спада като пазарен дял. Едно от направленията, към които се насочваме, е разнос на покупки от електронни магазини.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!