Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Добрич беше открит първият офис на АБВ в страната

Снимка: БГНЕС

В Добрич беше открит първият офис на АБВ в страната. Румен Петков  показа подписка на 1500  соцактивисти, които подкрепят проекта, и допълни, че БСП е приедприела рестрикции спрямо тези хора като сваля доверието си от тях и ги изважда от ръководствата на партийните структури:

Една не малка част от тях са делегати на предстоящия конгрес. А предстоящият конгрес е върховния ръководен орган на партията. Това какво означава. Че някой ще ги извади от конгреса, че някой ще им забрани да участват в работата на конгреса. На всички тези десетки секретари на основни партийни организации и ръководители би било абсолютно неадекватно, абсолютно нелепо спрямо всички тези хора да бъдат предприети такъв тип организационни стъпки и действия. Първо те не го заслужават, и второ, партията не трябва да се възприема от нейното ръководство като бащиния.

Румен Петков определи решението на АТАКА да оттегли предложението за размразяване на проекта Белене като задкулисно споразумение с БСП и тайно обещание от страна на Сергей Станишев да не се строи Белене:

И тука въпросът е къде БСП, не БСП, къде Сергей Станишев е поел ангажимент да не се строи "Белене". Защото не може да има друго обяснение. "Атака" бяха яростни участници в референдума, "Атака" внесоха това предложение в деловодството на НС за размразяване на проекта и тази сутрин тихичко го вадят от дневния ред. Още повече, за да изтегли "Атака" това предложение, то очевидно е резултат на задкулисни разговори

.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!