Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драгомир Стойнев: Държавата няма да се намесва в отношенията между отделни частни дружества

Снимка: БГНЕС
Държавата няма да се намесва в отношенията между отделни частни дружества. Това обяви министър Драгомир Стойнев по повод предложението за одържавяване на енергоразпределителните дружества. Стойнев подчерта, че възнамерява да подложи на обсъждане въпроса за гарантиране на по-високо заплащане на ръководните кадри във фирмите, които имат добри постижения, за да бъдат стимулирани да работят в България:

Българските кадри, които са на ръководни длъжности в държавните предприятия, трябва да бъдат стимулирани, когато едно предприятие е печелившо, когато едно предприятие се развива, разбира се, че заплатата на съответния ръководител трябва да бъде по-висока от заплатата на друг ръководител на предприятие, което затъва. И аз смятам да започна работа и тези ръководители на предприятия да получат и адекватното заплащане.

Структуроопределящите за икономиката предприятия, които изпитват трудности, ще получат помощ от държавата, но тя няма да се бърка във взаимоотношенията между отделните частни дружества и да казва как да се управляват те. Така коментира министър Стойнев предложението на партия "Атака" за одържавяване на електроразпределителните дружества:

За нас е важно, според нашата оценка, че е необходимо да работят, тогава можем да се намесим, но това не означава, че всяко едно предприятие, което е затруднено, ще получи помощ от държавата. Ние сме държава - членка на ЕС и тук важат принципите на пазарната икономика.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!