Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветлин Йовчев: Борбата с битовата престъпност е приоритет номер едно за МВР

Снимка: БГНЕС

Борбата с битовата престъпност в Северозападна България е приоритет номер едно за 2014-а година на МВР и областните дирекции на полицията. Това заяви по време на парламентарния контрол вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев:

Още миналата година аз бях на място. Видях, говорих с хората, изцяло съм съпричастен към тяхната мъка и искам да ви уверя, че ще положим всички усилия, възможни, за да намерим трайно разрешаване на този проблем. Общите мерки, които прилагаме като политика, са в няколко насоки - разпределение на полицейските сили съобразно концентрацията и характера на престъпленията или иначе казано полицията да бъде там, където има нужда от нея.

Бърза реакция след получаване на даден сигнал, ефективен контрол върху криминалния контингент, сътрудничество и обща работа с общините и частните охранителни фирми, по-тясно сътруничество с гражданското общество след влизане в сила на новия закон за МВР чрез изграждането и правенето на възможност за въвеждането на извънщатните сътрудници. Искам да ви уверя, че към момента имаме конкретни мерки и екшън план, с които се надяваме в бързи срокове наистина да намалим битовата престъпност в регионите, в които тя има най-големи размери. Осигурени са допълнително човешки ресурси, осигурено е допълнително гориво, каза Йовчев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!