Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството и коректният бизнес започват обща борба срещу сивия сектор

Снимка: Катя Чорова
Правителството и коректният бизнес започват обща борба срещу сивия сектор, обяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев без да уточнява какви ще са точно мерките. Стойнев обаче подчерта, че те са предприети главно от финансовото министерство:

Защото ако досега правителството ясно показваше, че е коректно към българския бизнес и голяма част от българският бизнес също така показа, че е коректен към правителството, от тук нататък тези, които смятат да продължават да работят в сивия сектор, мога ясно и категорично да заявя, че те няма да бъдат в нашия отбор. В нашия отбор са именно тези предприемачи, които плащат данъци, плащат осигуровки, редовно си плащат заплатите, държавата също така, правителството е коректно към тези предприемачи и не бави плащания от страна на бюджета, но тези, които се опитват на гърба на честните и достойни хора да печелят пари, мога да им кажа следното, това повече няма да се случва.

Министър Драгомир Стойнев посети Захарните заводи в Горна Оряховица по повод 100 години от създаването на предприятието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!