Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Волфсбург" надигпра категорично "Байер" Леверкузен

"Волфсбург" не срещна проблеми при домакинството си на "Байер" Леверкузен и победи с 3:1
Снимка: БГНЕС

"Волфсбург" победи "Байер" Леверкузен с 3:1 като домакин в мач от 22-ия кръг на германското футболно първенство. С третия си пореден успех в Бундеслигата възпитаничите на Дитер Хекинг се утвърдиха на петото място с 39 точки. Гостите пък допуснаха втора поредна загуба в първенството и
общо четвърта във всички турнири. Те останаха на втора позиция с 43 точки, но изостават на 16 точки зад лидера "Байерн" Мюнхен, който тази вечер гостува на "Хановер".

"Волфсбург" вкара още при първата си възможност на "Фолксваген Арена". Холандецът Бас Дост се разписа от границата на наказателното поле след асистенция на Иван Перишич в 12-та минута. Двубоят вървеше равностойно до почивката и в края на първото полувреме Сидни Сам заслужено изравни. Той вкара осмия си гол за сезона в шампионата с удар от 6-7 метра след подаване от дясно на Йенс Хегелер.

Домакините възстановиха аванса си в 58-та минута. Ивица Олич центрира от дясно по тревата към границата на малкото наказателно поле и непокритият Луис Густаво засече в мрежата за 2:1. "Байер" Леверкузен се опита отново да стигне до изравняване с по-активна игра, но в 72-та минута Роберто Хилберт повали резeрвата Даниел Калигюри в наказателното поле и Торстен Кинхьофер отсъди дузпа. Вратарят на гостите Бернд Лено отби удара на Рикардо Родригес от бялата точка, но топката отново отскочи към швейцареца и при добавката той не сгреши за крайното 3:1.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!