Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Галатасарай" и "Челси" не се победиха в Истанбул, всичко ще се решава в реванша

Отборите на "Галатасарай" и "Челси" завършиха 1:1 в първи мач от 1/8-финалите в Шампионската лига на Европа по футбол. Фернандо Торес вкара за гостите още в 9-ата минута след пас на Сезар Аспиликуета, а Аурелиен Шеджу изравни в средата на второто полувреме.

Домакините започнаха двубоя доста сковано и "Челси" можеше да се възползва от грешките. Вратарят Фернандо Муслера изчисти лошо топката и позволи на Вилиан да го прехвърли, но топката не попадна във вратата. Все пак в 9-ата минута Аспиликуета проби мощно отляво и центрира перфектно към Торес, който без проблеми вкара за 0:1.



Малко по-късно Вилиан имаше възможност да вкара втори гол за "Челси", но този път ударът му беше спасен от Муслера. Постепенно футболистите на "Галатасарай" преодоляха шока от ранното попадение и направиха няколко интересни атаки към вратата на Петер Чех. В края на полувремето домакините изпълниха бързо странично хвърляне и Бурак Йълмаз от малък ъгъл простреля Чех, но голът му беше отменен, защото по същото време на терена имаше още една топка. Тя бе хвърлена нарочно от Джон Тери, който получи жълт картон за неспортсменската си постъпка.

Шеджу изравни в 64-та минута

В 63-тата минута Селчук Инан беше оставен непокрит в наказателното поле и стигна до свалената от Дидие Дрогба топка, но стреля в гредата. Минута по-късно обаче нова грешка на бранителите на лондончани беше наказана - Уесли Снайдер намери Шеджу, който от няколко метра изравни.

Снимки: ЕПА/БГНЕС