Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районният съд промени мярката за неотклонение на Бисер Миланов-Петното

Снимка: БГНЕС

Софийският районен съд промени мярката за неотклонение на Бисер Миланов-Петното на подписка. Той обаче няма да напусне ареста, докато не се произнесе Софийският градски съд.

Няма данни, че на свобода Миланов може да се укрие. Това е основният мотив на съда, за да промени мярката му за неотклонение.

Магистратите са се съобразили и с факта, че той има три деца, едното от които е с трудова неспособност, а майка им работи в Испания. Според съдебния състав децата имат нужда от финансовата и моралната подкрепа на другия си родител. Така мярката за неотклонение беше променена.

Предстои Софийският градски съд на закрито заседание да прецени дали тя ще остане такава. Промяната на мярката за неотклонение стана по време на първото заседание по делото срещу Миланов за закана за убийства, заради което той е в ареста. Провеждането му обаче не беше предварително оповестено. Така медиите научиха от прессъобщение, че показания е дала Боряна Георгиева, заплашвана от Бисер Миланов, че ще й отреже главата, а също и че делото продължава на 26-и май.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!