Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гергина Дворецка: Преживените моменти са не само спомени, но и опит, който е добре да споделим

Мъжете говорят за мъжки момичета, но обичат да откриват жената и в поезията, твърди журналистката след седмата ѝ издадена книга

Гергина Дворецка
Прецизният изказ на журналистиката и нежността на поетичното перо се съчетават в личността на нашия гост в рубриката „Бранш“ – Гергина Дворецка.

Слушателите я познават като дългогодишна журналистка в БНР, създател и водещ на съществуващото вече близо 24 години предаване за евроинтеграция „Европа без граници” по програма „Христо Ботев”. Същевременно, досега тя е издала шест книги с поезия и проза. По нейни стихове са създадени песни, изпълнявани от Лили Иванова, Асен Гаргов, Тони Димитрова, група „LZ”, Асен Масларски и др.

В последната си, седма книга, която излезе точно преди месец - стихосбирката „Балада за птицата Феникс”, Гергина Дворецка е включила стихове, писани през последните години, както и непубликувани досега творби, представени в цикъла „Неизбрани стихотворения”.

Имат ли женски почерк те, какво ѝ дава надежда да твори в трудни времена, както и златни съвети към тези, които тепърва тръгват по трънливия път на журналистиката и поезията, чуйте в разговора с нея.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!