Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Спайдърмен" пусна редки пеперуди в Народното събрание

Снимка: БГНЕС

Неизвестен мъж с маска на Спайдърмен влезе в парламента по време на почивката на депутатите, отвори пет кутии, пълни с пеперуди, и избяга. Пеперудите се разхвърчаха в кулоарите, повече от половин час журналисти, депутати и оператори гониха пеперуди, за да ги приберат в кутиите. Пеперудите са от защитени видове, коментираха запознати. 

НСО задържа неизвестния мъж, който отказа коментар за акцията си. Първоначално се появи информация, че мъжът е влязъл по покана на депутата от БСП Петър Курумбашев. Той обаче отрече:

Предполагам, че някое предаване си прави някакъв пиар. Знаете, че има една традиция от времето на "Ку-Ку". Аз си спомням примерно Нубийската история. Да не търсиме някакви символи, нали, кой какъв е и така нататък. Нямам представа за този човек с маската. Аз само го видях там като се разхожда. А аз като влизах, аз носех един куфар по-скоро да ви кажа. Днеска пътувам.

СнимкаДепутатът Антон Кутев от БСП коментира, че въпросите по сигурността и пропускателния режим в Народното събрание са въпроси към ръководството. Той не допусна това да е протестна акция:

Не вярвам да е знак на протест това. Всъщност аз наистина не знам какво искат да кажат тези хора. Аз просто не се съсредоточих, но пеперудите бяха красиви. Не знам какъв друг животински вид можем да очакваме още. Ама, дето се вика, като знам какви хора се разхождат из парламента, то животинките са им последният проблем.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!