Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото "САПАРД" започва отначало

| обновено на 10.03.14 в 21:19
Снимка: БГНЕС

По искане на защитата на подсъдимите, съдията от Специализирания наказателен съд Пламен Панайотов се оттегли от процеса за източването на близо 7 500 000 евро от програмата САПАРД .

Адвокат Менко Менков, който защитава основния подсъдим Марио Николов, представи документ, че през 2009-а г., Пламен Панайотов, който беше прокурор преди да стане съдия в Специализирания съд, е работил по дело срещу клиента му, а разследването, по което е работил тогава, е било свързано с настоящето дело.

След като видя документите, Панайотов си направи отвод от процеса, като коментира, че е забравил за това разследване. 

Преди да поиска отвода на Менков обаче, защитата поиска обвинителният акт да бъде върнат на прокуратурата заради неясноти, нарушаващи правата на подсъдимите. Панайотов обаче не видя основание за връщане.

До месец трябва да бъде избран нов съдия-докладчик, който да реши дали да даде ход на делото, или да върне обвинителния акт на прокуратурата. Процесът е наблюдаван от Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ.

Подробностите чуйте в репортажа на Силвия Великова от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Трети опит за старт на делото за източване на средства от програма САПАРД

За трети път Специализираният наказателен съд заседава по така нареченото "мегадело САПАРД". Този път се явиха всички подсъдими за източването на близо седем и половина милиона евро от програма САПАРД. В съдебната зала бяха и всички адвокати, но ход по..

обновено на 10.03.14 в 12:33