Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Вестниците отделят основно внимание на случилото се в Лясковец, когато при полицейска операция психично нестабилен мъж, уби един и рани трима полицаи. 

Повече от час 53-годишният мъж е стрелял по баретите от Специализирания отряд  за борба с тероризма, пише МОНИТОР

Два дни преди кървавата драма цивилни полицаи обикаляли около блока на Петко Петков и снимали с видеокамери. Вероятно това е подплашило психически нестабилния мъж, който сигурно ги е видял, казват пред ПРЕСА съседи.  

Според 24 ЧАСА в Лясковец се говори, че на младини Петко кандидатствал в Чуждестранния легион във Франция и за кадет в Испания и Англия, но не го взели. 

Петко Петков е щял да бъде арестуван от баретите още преди 2 години, но някой е отменил заповедта за това. Проверка на Инспектората на МВР трябва да открие кой я е спрял, пише ТРУД

Никой освен главният секретар на МВР не е имал власт да спря операцията по задържането на Петко Петков през 2012-а година, посочват пред 24 ЧАСА източници във вътрешното министерство. 

Майката на Петков беше задържана за 24 часа. Според работещи по случая вероятно възрастната жена ще бъде подведена под отговорност за съучастничество. Има съмнения, че 76-годишната жена също е стреляла с една от пушките на сина си по полицаите, посочва ТРУД в друга статия. 

Жители на Лясковец предлагат да бъде издигнат паметник на спецполицая Емил Шарков. Местните хора искат монументът да е в центъра на града, отбелязва още по темата ТРУД

Ако до вторник ЕРП-тата не върнат 320 милиона лева на НЕК, ще започне процедура по отнемане на лицензите им, пише  ПРЕСА, като цитира изявление на енергийния министър Драгомир Стойнев. Конкретната причина за ултиматума е, че заради дълга НЕК не може да се разплати с електроцентралите, а те на свой ред не са в състояние да купят горива за производството на ток, посочва вестникът. 

Значително по-ниски сметки за парно ще плащат столичани  през февруари. За почти 90% от абонатите на "Топлофикация - София" те са под 150 лева, съобщава СТАНДАРТ

Редица училища е общини извън София, Пловдив, Варна и Бургас са с орязани бюджети и има опасност от принудителна ваканция в края на годината, информира  ПРЕСА, като цитира депутата от Кърджали Милко Багдасаров. Темата ще бъде поставена много остро на семинара на левицата пред министрите на образованието Анелия Клисарова и на финансите Петър Чобанов.

Всеки трети безработен е с диплома за техническа или технологична дисциплина, показват данни на Агенцията по заетостта за състоянието на пазара на труда. В групата на образованите безработни след техниците се нареждат икономисти и юристи, пише  МОНИТОР.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!