Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Висшият съдебен съвет образува дисциплинарно производство срещу съдия Петър Стоянов

Снимка: БГНЕС

Висшият съдебен съвет (ВСС) образува дисциплинарно производство срещу съдията от Върховния административен съд (ВАС) и член на предишния състав на Съвета Петър Стоянов.

Причината е публикувана преди седмица снимка на негова вечеря с основния подсъдим по мегаделото САПАРД Марио Николов и огласеният факт, че той е гледал дело, по което страна е бил братът на Николов.

Дисциплинарната процедура беше инициирана от 7 от членовете на Висшия съдебен съвет и на практика обезсмисли предвиденото за днес изслушване на Стоянов от Етичната комисия на Съвета.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Етичната комисия на ВСС се самосезира за среща на върховния съдия Петър Стоянов с Марио Николов

Етичната комисия на Висшия съдебен съвет се самосезира по публикации за среща на върховния съдия и бивш член на Висшия съдебен съвет Петър Стоянов с подсъдимия по мегаделото "Сапард" Марио Николов. Случаят беше наречен от медиите "Тайната вечеря". В петък..

публикувано на 17.03.14 в 16:06

ВСС проверява върховен съдия заради вечеря с подсъдим

Върховният съдия Петър Стоянов е поканен от Етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) във връзка с публикуваната преди време снимка на негова вечеря с бизнесмена Марио Николов , един от основните подсъдими по мегаделото САПАРД. Петър Стоянов беше..

публикувано на 20.03.14 в 07:52