Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уилям Хейг предрече международна изолация за Москва заради Крим

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ден след като Русия обяви, че е установила и пълен военен контрол над Крим, британският външен министър Уилям Хейг предрече международна изолация за Москва. По думите му, руското поведение е характерно за друга ера.

В статия на вестник "Сънди Телеграф" британският външен министър Уилям Хейг предупреждава Русия, че я очаква дългосрочна изолация и застой във връзка с кризата в Украйна. Хейг посочва, че е време Москва да помисли за нов тип отношения, различни от тези през последните 20 години. Британският външен министър обвинява Русия в хулиганско поведение, което е характерно за друга ера. Освен това, той пише, че Великобритания и ЕС няма да избягат изплашени. Незаконното анексиране на Крим е ужасяващ акт на заграбване на земя, а проведеният референдум е подигравка на демокрацията, пише Уилям Хейг в "Сънди Телеграф".

Руските действия ще доведат до изолиране от международните организации, ограничение във военното сътрудничество и намаляване на влиянието им в останалата част от Европа, прогнозира британският министър.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!