Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов търси съмишленици в БСП и ДПС за промени в Конституцията

Снимка: БГНЕС
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че търси партньори в БСП и ДПС за промени в Коституцията на форум, организиран от РЗС. Борисов смята за грешка, че в миналия мандат на парламента не са инициирали свикване на Велико Народно събрание за промяна в основния закон.
 

Макар форумът, организиран от Ред, законност и справедливост на Яне Янев и подкрепен от фондация "Конрад Аденауер", да имаше амбицията да обедини десните партии за нова Конституция, събитието беше уважено само от ГЕРБ. Нямаше представители на Реформаторския блок, нито на "Синьо единство". По този повод лидерът на ГЕРБ коментира: Те може би ще променят Конституцията след БСП, ДПС, "Атака" или някоя друга партия. Иначе, щом искат нова Конституция в следващия парламент, как ще го направят? Не на мен. Аз търся мнозинство и включително, виждате и в БСП и ДПС партньори да промениме поне тези няколко текстчета, да намалим броя на депутатите, да не могат да минават депутати от една група в друга.

Посланието на Борисов по времето на форума започна с думите: Реверанс, да го наречеме, към господин Янев, защото преди четири години, когато можеше всичко това да се промени или част от това, което се говори, да се промени, в парламента имахме две трети. Сега се опитваме да поправим една своя грешка.

Бойко Борисов отказа да отговори на въпрос дали РЗС ще са бъдещи партньори на ГЕРБ: Омръзна ми преди всички избори само мене да ме питат с кого ще правя коалиция - единственият, който до сега не е правил коалиция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!