Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маргарита Гюдженова, автор на рубриката "Плачевен случай"

Здравейте, приятели,

Казвам се Маргарита Гюдженова, а вие сте с рубриката „Плачевен случай“. Днес ще си говорим за нещо много актуално напоследък покрай празниците, а именно – подаръците. Но няма да ви занимавам с това какво по-точно можете да изберете за любимите си хора, а ще ви запозная с няколко откровено казано - скапани подаръци.

Сред най-нелепите попада място снимка на цвета на аурата ви. Ако все пак това ви се струва интересна продобивка, винаги можете да я използвате, за да си направите диагностика на психично-емоционалното състояние.

Веригите за автомобил са също доста интересен подарък, особено ако нямате автомобил. Същото е положението и при солите за вана.

И един съвет към господата – не вярвам, че има жена, която би се зарадвала на кантар за теглене, просто няма да стане.

И за да не се чувстват пренебрегнати дамите, ще кажа, че копчетата за ръкавели отдавна са отживелица и да се купуват си е чисто отбиване на номера.

А фалшив некролог във вестника може да ви се струва забавен, но всъщност си е доста скапан подарък.

Към изброеното до тук ще прибавя и капакът за тоалетна чиния. Да, колкото и да е странно някои хора го смятат за подходящо, но не е. В никакъв случай не купувайте на някого капак за тоалетна (освен ако изрично не ви е помолил за това).

А дама получила от своя приятелка използван тостер с бонус – трохи.

Книга с диети за отслабване също не е добра идея, всъщност е почти толкова лоша, колкото кантара.

Нелепо и да се подаряват шампоани, душ гелове и всякакви други козметики за еднократна употреба, събирани от хотелите при командировки например. И преди да се възмутите от мен ще кажа, че съм чувала и за подобни случаи. Оказва се, че не са рядкост.
А моята съквартирантка получи за рождения си ден употребяван сапун. Да, наясно съм, че звучи абсурдно, но ви уверявам, че е истина.

Комплект за оцеляване след края на света е също доста спорен дар. Но ако все пак вие и комплектът ви оцелеете след апокалипсис, ще сте благодарни на подарилия ви го.
И накрая – не забравяйте да избирате подаръците си внимателно и винаги ги съобразявайте с човека, за когото са предназначени, за да не си стига до комични ситуации.

Надявам се, че съм успяла да внеса още една усмивка в деня ви. Поздрави от мен и останете с радио Пловдив.
Още от категорията

Ирина Климова "Загадъчните музи"

Здравейте! Казвам се Ирина Климова и днес ще ви представя   рубриката „Загадъчните музи“.  Ще   се опитаме да разгадаем коя е загадъчната муза, вдъхновила Иван Крамской да нарисува един от най-тайнствените портрети в световната живопис – „Неизвестна“. Картината е представена   на изложба в Петербург през 1883 г.. Приета е..

публикувано на 22.08.14 в 14:31

"Ходещо" изкуство - татуировките

Здравейте! Казвам се Катерина Йотовска и ще ви представя рубриката ""Ходещо" изкуство" с най-колоритния представител, завладял сърцето и душата на хората от векове насам, а именно татуировките.  В различните държави по света съществуват различни разбирания за този вид изкуство, както и разнообразни форми и стилове в  татуирането. За някои народи..

публикувано на 15.08.14 в 14:11

Тихомир Бортоласов в рубриката “Извън мейнстрийма”

Здравейте, аз съм Тони. В рубриката “Извън мейнстрийма” днес ще ви представя соловия артист Leo Bellew с проекта му Stage 1. Нат е музикант на 30 г, който живее в Аделаида, Австралия. Лично аз го открих, когато слушах Meat Puppets в youtube и в предложенията отстрани имаше музикално видео, в което Нат прави кавър-версия на тяхна песен..

публикувано на 12.08.14 в 14:56

Десислава Карайлева, автор на рубриката "Радио блендер"

Здравейте ,уважаеми слушатели! Казвам се Десислава Карайлева и днес ще ви представя рубриката „Радио блендер“. Ще ви дам няколко съвета къде да отидете на почивка,какви освежаващи напитки можете да си приготвите сами и как да си прекарате свежо лятото. Да започнем с най-важното през летния сезон-напитките. Първата и най-лесна за приготвяне напитка..

публикувано на 08.08.14 в 15:44

Йорданка Шпиталова, автор на рубриката "България отвътре"

Здравейте! Казвам се Йорданка Шпиталова и днес ще ви представя рубриката „ България отвътре”. Всеки от нас е посещавал множество забележителности в страната и се е възхищавал, но колко от нас знаят историята на тези забележителности? Днес съм избрала да ви представя един от най-забележителните български манастири, а именно Гложенският..

публикувано на 08.08.14 в 15:27