Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова: Дъждовете през последните дни бавят част от ремонтите на булеварди в София

Снимка: БГНЕС

Дъждовете през последните дни бавят част от ремонтите на булеварди в София. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която посети работната площадка на моста на "4-ти километър".

Пролетните дъждове обаче не спират работата по обектите в София, където се правят ремонти, защото от строителните фирми, наети от Общината, използват времето за дейности, за които влажното време не е от значение. Например мостът на "4-ти километър" в момента се санира от долната му част, обясни Йорданка Фандъкова.

Очаквам до края на май да бъде положена и асфалтовата настилка и юни месец да се прехвърли движението на новата отсечка.

Кметът допълни, че е възможно да има пълно затваряне на моста само докато се събира износващия се слой. 

На трасето на трамвайните линии в София също се работи интензивно, като целта е движението да не се спира напълно, а ремонтът на релсите да се прави поетапно. Булевард "Никола Мушанов" трябваше вече да бъде пуснат в експлоатация, но заради проливните дъждове от последните десет дни, по указание на надзора, асфалтовите работи ще бъдат подновени при нормализирането на времето. Повечето от обектите, които се ремонтират, имат своята гаранция, каза заместник кметът по транспорта Любомир Христов. 

За пътните настилки е 5 години гаранцията. По отношение на съоръжението гаранциите са по-дълги.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!