Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Пловдив ще финансира ремонта на бул. "Васил Априлов" със собствени пари

| обновено на 07.05.14 в 14:19
враца воден цикъл тротоар ремонти авария
Снимка: РАДИО ВИДИН

Община Пловдив е получила строително разрешение за осъществяване  на първия етап от ремонта на бул. „Васил Априлов” от Централна гара до кръстовището с ул. „Гладстон”. Кметът Иван Тотев уточни, че той ще бъде осъществен  на два подетапа– съответно от Централна гара до ул. „Любен К аравелов” на стойност 2,5 млн лв и  от „Любен Каравелов” до „Гладстон”, като необходимите средства за него са около 4 млн.  

При наличие на бюджетни пари, ремонтът на първия подетап може да стартира, подчерта Тотев. Според него такива могат  да бъдат осигурени след продажбата на стадион „Христо Ботев”.  Тотев изрази надежда, че реконструкцията на  бул. „Васил  Априлов” може да стартира още в края на годината. Цялостната  реконструкция на булеварда  предвижда подмяна на подземната инфраструктура,  цялостно изграждане и разширение на пътя, който ще има две ленти с широчина 10,5 м. 

 До седмици ще бъде даден старт на процедурите по отчуждаване на  два  частни имота пред новите кооперации на бул. „Васил Априлов”. Осигурените за целта средства на в размер на  200 хиляди лева, подчерта кметът Иван Тотев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Още арести на лекари за източване на Здравната каса в Пловдив

Още трима пловдивски общопрактикуващи лекари, съучастници на първите двама арестувани,  са обвинени за източването на пари от Здравната каса  - съобщиха от прокуратурата.  Това е ставало чрез съставяне на фалшиви електронни отчети за работа, прегледи и медицински направления за физиотерапия.   Припомням, че първите двама задържани в началото на..

публикувано на 23.07.24 в 15:49

Съдът попречи на Гергов да стане едноличен собственик на Панаира

Софийски градски съд определи за нищожно решението, с което Общинският съвет на Варна апортира акциите на общината от Международния панаир - Пловдив в дружеството "Пълдин Туринвест", чийто мажоритарен собственик е Георги Гергов. Съдът обаче не уважи искането на държавата тези акции да ѝ бъдат възстановени.  Софийски градски съд: Община..

публикувано на 23.07.24 в 14:55
Снимката е илюстративна.

Бурята събори дървета и клони в Пазарджик

12 сигнала за последствия от силния дъжд в Пазарджик са получени на спешния телефон 112 в ранния следобед, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Повечето сигнали са за паднали дървета и клони по улиците в града.   Повредени са и седем паркирани автомобила.  По сигналите работят екипи на пожарната и общината – за..

публикувано на 23.07.24 в 14:38

Чистенето, миенето и зимната поддръжка на Пловдив ще струват над 100 млн. лв

Над 89 и половина милиона лева без ДДС /89 582 476/ ще струва сметопочистването, разделното събиране, транспортирането на битовите отпадъци, машинното почистване и миене на Пловдив, както и зимното поддържане, според обявената днес обществена поръчка. С ДДС стойността на поръчката става 107 милиона и половина лева. Тя е обявена за пет от районите на..

публикувано на 23.07.24 в 14:19