Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рецидивист призна вината си, получи десет години затвор

Пловдивският окръжен съд наложи 10 години затвор за 32-годишният рецидивист Иван Василев  за поредното му престъпление -  поредица от въоръжени обири и грабежи на квартални магазини, тотопункт и фирмен офис. „Ударите” са извършени от 17-ти януари до средата на април миналата година в Пловдив.  

Престъпникът  първо нападнал  гише на спортния тотализатор на бул. „Копривщица”, където заплашил служителката с газов пистолет и откраднал наличните 1450 лв. В следващите почти три месеца престъпникът по същата схема обрал няколко квартални магазина и офис на туристическа агенция, като навсякъде крещял и размахвал пистолет. До залаването му рецидивистът е ограбил почти шест хиляди лева, вещи и бижута от жертвите си.  

Преди тази присъда  в началото на март Иван Василев получи  друга - от 12 години затвор  за двоен опит за убийството на свой приятел, на който разказал за обирите, но се уплашил, че  ще бъде предаден. Случаят нашумя след разкритията около първоначално смятания за инцидент с млад мъж, намерен полумъртъв в подножието на Сахат тепе. След това обаче се оказа, че той е бил блъснат от скалите от Иван Василев, който допълнително го пробол  няколко пъти с нож, за да заличи следите към себе си.  

Тогава  мъжът оцеля по чудо и  рецидивистът бързо бе заловен, след което и разпознат от предишните си жертви.  Той е наркозависим, с четири предишни осъждания и около десет  прекарани години в затвора.  Иван Василев се призна за виновен и делото бе гледано по бързата процедура.  Последната му присъда също подлежи на обжалване. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Съдът пусна под домашен арест обвиняемия по делото "Дебора"

Магистратите от Районен съд - Пловдив измениха мярката за неотклонение на Георги Георгиев от най-тежката - “задържане под стража” с по-лека - домашен арест. Това стана известно в края на днешното съдебно заседание. Мярката си той ще изтърпява в Стара Загора, като ще му бъде сложена електронна гривна за радиочестотно наблюдение.  Аргументите в подкрепа..

публикувано на 30.07.24 в 13:57
Снимката е илюстративна

Пламна гората до язовир "40 извора"

Смесена гора, сухи треви и храсти горят в района между село Козаново и Асеновград, в местността „40-те извора“. Екипите на 11 противопожарни коли се борят с огнената стихия, като вятърът и пресеченият непристъпен терен усложняват ситуацията там. Наблизо до пожара има вили, които са застрашени от огъня. Ограничен е достъпът на пожара..

публикувано на 30.07.24 в 13:53

Актуализират цените и въвеждат нови услуги на общинските фирми на Пловдив

Промени в цените за услугите и таксите за дейности на общинските предприятия ще разгледа Общинският съвет на Пловдив в четвъртък. Предложението е на база на  увеличените им разходи и конкурентноспособност с частните фирми на пазара. По- високи са цените за всички услуги на Дезинфекционната станция, 13 от услугите на „Траурни дейности,..

обновено на 30.07.24 в 12:20

Дебора не се яви на поредното дело срещу Георги Георгиев

Дебора Михайлова не се яви на днешния процес в Пловдивския районен съд  срещу  нейния насилник Георги Георгиев.  Момичето от Стара Загора е представлявана само от нейните адвокати.   Поредното заседание  на делото е фокусирано върху разпит на  свидетелите, които не се явиха на предишното заседане. Един от тях обаче отсъства и днес, което според..

публикувано на 30.07.24 в 12:19

Арестуваха "гастрольор" от Елхово, ограбвал жени в Пловдив

. Жена потърсила помощ във Второ РПУ, след като на бул. „Копривщица“ била вероломно нападната от мъж, който й нанесъл удари и издърпал дамската й чанта. След нападението грабителят избягал. В чантата имало голяма сума пари, два мобилни телефона, лични документи и вещи. След сигнала в полицията униформените бързо влезли в дирите на извършителя...

публикувано на 30.07.24 в 11:58