Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият антитерористичен център в ДАНС ще даде възможност за бърза реакция при терористичен удар

Снимка: БГНЕС

Новият антитерористичен център в ДАНС ще даде възможност за бърза реакция при евентуален терористичен удар, съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той подчерта, че в звеното ще работят хора от различни служби.

Този център ще създаде една по-различна организация на дейността, която към момента не е въведена в България и ако не въведем една такава организация, ние винаги ще имаме известно закъснение. На първо място този център ще реагира при подаване на сигнал, който може да е свързан с терористична заплаха за България. В този център ще работят и служители на Министерството на вътрешните работи, служители на Митниците, на данъчните и на други институции и организации. Този център ще е в състояние в много кратък период от време да отработи тези сигнали и да предложи необходимата реакция. Втората основна цел на този център е да събира цялата информация, която може да бъде свързана с възникване на терористична заплаха. 

Цветлин Йовчев и председателят на Националното сдружение на общините Тодор Попов подписаха споразумение за общи действия срещу престъпността и при критични ситуации.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!