Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР и общините започват съвместна борба срещу престъпността

Снимка: Радио Видин


МВР и общините започват съвместна борба срещу престъпността. Споразумение за общи действия подписаха министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев и председателят на Националното сдружение на общините Тодор Попов.

Вътрешният министър смята, че МВР разполага с много информация, която е свързана включително с интерактивната карта на престъпността. Тя би подпомогнала местните власти при техните действия, като се фокусира вниманието им в кои области има концентрация на престъпленията:

На първо място искам да ви кажа, че към момента комуникацията между структурите на МВР и общините е оставена на добрата воля, подготовката и на мотивацията на нашите структури по места, както и на местната администрация. Ние нямаме разписани процедури по какъв начин ще се извършва, няма определени контактни точки, канали за обмен на информация.

Тодор Попов обясни, че в момента партньорството между кмета на съответния град и директора на областното управление е зависело само от добрите им отношения.

Вътрешният министър отчете и добри резултати в социалната програма за назначаване на безработни за борба срещу битовата престъпност.

Йовчев допълни, че съвсем скоро тя ще започне да дава добри резултати.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!