Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Деня за размисъл гражданите могат да подават сигнали за нарушения по телефона и на електронен адрес в министерството

В Деня за размисъл пред европейските избори от МВР напомнят, че гражданите имат право да подават сигнали за нарушения по телефона и на електронен адрес в министерството.

Телефонът, на който гражданите могат да подават сигнали за нарушения е 982 22 32 с код за София 02, напомнят от вътрешното министерство.

Ако станете свидетел на престъпления свързани с изборния процес можете и да пишете на полицията на емейл izbor@mvr.bg. За първи път тази година забраната за употреба  на алкохол ще е по-различна от други избори. Причината - съвпадането на евроизборите с абитуриентските балове.

Комисар Младен Маринов - заместник-началник на СДВР:

"Забраната касае деня 25.05 - непосредствено в деня на изборите и касае употребата, продажбата и консумацията на алкохол в района на изборните места."

От полицията напомнят и факта, че всички, които имат проблем с личните документи и не са ги подновили, могат да получат удостоверение за гласуване в най-близкото поделение на полицията. Сроковете да направят това са до 17.30 часа днес или до 17.00 в изборния ден. Документът ще се издава, за да послужи единствено пред избирателната комисия.

В изборните помещения няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние, с оръжие или с непристойно поведение.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!