Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 50 души протестират в градинката до Народното събрание

| обновено на 28.05.14 в 11:06
Снимка: БГНЕС


Около 50 души протестират в градинката откъм северния вход на парламента, откъдето влизат народните представители. Повечето от събралите се са привърженици на партия ГЕРБ и настояват за оставката на правителството.

В района има засилено полицейско присъствие. Въпреки малкото на брой протестиращи и днес полицията е оградила входа към Народното събрание с коли на жандармерията. Служителите на МВР са няколко пъти повече от протестиращите.

Един от участниците в протеста Милена Маринчева каза в предаването "Преди всички", че протестите имат нужда от възраждане:

Силно се надявам всички, които бяхме на протестите юни месец миналата година, да излезем, защото това, което става в държавата, е пълен хаос. В момента има една комунистическа власт, която продължава да нехае за собствения си народ, продължава да прави наглата си политика. Аз като гражданин смятам, че е време те да си подадат оставката, защото са нелегитимни. Аз се радвам, че опозиционните партии искат тази оставка и ще се надявам да ги видя днес на площада.

Полицията в София спря за проверка група от около 40 младежи с вид на футболни фенове, които се появиха пред парламента. Според служителите на реда младежите не нарушават реда, но самоличността им се проверява.

Групичката от добре сложени младежи с обръснати глави и татуировки се намира в началото на ул. "Московска". Преди това те бяха проверени от полицията на кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Оборище". Групичката се появи неочаквано пред сградата на Народното събрание, когато вече приключваше и антиправителственият протест. Появата на младежите обаче предизвика рязко увеличаване на полицейските сили. Младежите се насочиха към ул. "Оборище", където бяха спрени от полицията за проверка на документите.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!