Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Франция арестуваха четирима, заподозрени във връзки с терористи

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Четирима души, трима от които заподозрени за набиране на доброволци за участие в джихадистки групировки, са арестувани сутринта в района на Париж и в Южна Франция. Това съобщи пред радио "Юроп 1" френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов. Той отказа да даде повече подробности за акцията, проведена три дена след арестуването на френския гражданин Мехди Немуш, заподозрян за стрелбата в Брюксел в края на май, завършила с трима убити и един ранен. Министърът уточни, че Франция е готова да екстрадира Немуш, ако белгийските власти пожелаят. Според него е възможно радикалният ислямист да е планирал други терористични действия във Франция.

Борбата с джихадистките мрежи ще се води "без почивка" в страната и в Европа, обеща Казньов.Той съобщи, че е засилил охраната около училищата, религиозните институции и други рискови места.

Арестуването на Мехди Немуш обаче е станало случайно при контрол за дрога на автогарата в Марсилия. В багажа на задържания са открити оръжия и много други веществени доказателства за вината му за атаката в музея, както потвърди вчера на пресконференция прокурорът на Париж. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!