Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформаторският блок настоява за незабавни предсрочни избори

Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок настоява за спешни преговори при президента за разпускане на парламента, определяне на дата за избори и решаване на въпроса за Бюджет 2015.   Според Радан Кънев днешната заявка на Лютви Местан е опит ДПС да се препозиционира вдясно и да управлява след изборите заедно с ГЕРБ.

Това, което наблюдаваме днес от страна на ДПС, е опит на мафията да се препозиционира на предсрочни парламентарни избори и да остане във властта. Това е големият риск, пред който България е изправена, наред с огромните корупционни бюджетни рискове. Топката в момента е в президентската институция. Там е мястото, където може да бъде внесено спокойствие и за темпа на прекратяване мандата на настоящия парламент и провеждане на предсрочни избори, и за решаване на бюджетните проблеми и подготовка на бюджета за следващата година, и за бързи действия за предотвратяване на кризата с еврофондовете, която е най голямата опасност, пред която сме изправени.

Има изобилие от данни и то двустранни в тази посока - за коалиция между  ГЕРБ и ДПС. Сигнали се подават системно от двете страни. Това е огромен риск за България и за всеки български гражданин, отбеляза Радан Кънев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!