Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предсрочните избори-все по близо, Пловдив-все по-посещаван от туристи-мечти, цели и сметки в "Ден след ден"

Започва ли обратното броене до предсрочните избори  в късната есен след днешния анонс на ДПС- е въпросът, който ще присъства още по-активно отсега нататък в политическото говорене Призивът всички да пият кафе, с който лидерът на ДПС Лютви Местан подсили предложението си за диалог около времето за предсрочни избори, бе посрещнат с хладната ирония на Янаки Стоилов да внимаваме с кафетата, за да не навредим на сърцето. Бойко Борисов пък продължава да рисува мрачна картина на българското настояще и затова според него изборите трябва да са възможно най-скоро-през септември или началото на октомври.

Пловдив кани туристи с проект, озаглавен „По пътищата на цивилизацията”. Той съдържа два пакета- за културно-исторически  и религиозен туризъм и е вече представен на туристически борси в чужбина.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Георги Харизанов

Пеевски е умен и знае, че без Доган - ДПС не означава нищо

Лятното време със сигурност не може да заглуши назряващото недоволство, а неизвестните за предстоящите извънредни избори се увеличават.  Може ли предсрочният вот да поднесе големи изненади и има ли шанс за преодоляване на политическата криза?  Политическият анализатор Георги Харизанов е наш събеседник в програма "Точно днес". Харизанов..

обновено на 29.08.24 в 15:06

Пещерата "Чая" край Чепеларе разкрива тайни отпреди 30 века

Най-атрактивната находка в пещерно обиталище „Чая“ тази година е зъб от пещерен лъв . Това съобщи Марин Господинов , директор на Музея на родопския карст в Чепеларе. "Отнасяме находките към плиоценската бозайна фауна", поясни Господинов. Спелеологът, заедно с екипа, ръководен от София Христева от Регионалния археологически музея в Пловдив,..

публикувано на 29.08.24 в 12:13

Медиците излизат на протест на 16 септeмври

От КТ „Подкрепа“ започват подготовка за национални протести в здравеопазването и поетапно ефективно преустановяване на работа във всички структури в отрасъл „Здравеопазване“, в които функционират синдикални поделения на федерацията. Какво провокира недоволството и ще обхване ли то и пловдивските лечебни заведения, коментира в програма "Точно днес"..

публикувано на 29.08.24 в 10:49
Доц. Красен Станчев

Чужденците вярват повече в българската икономика

"Интересът на пазара към емисията държавен дълг на България е поне 3-4 пъти по-висок от размера на предлаганите от правителството обгигации. Затова условията по емисията са много добри. Това позволява поне донякъде финансирането на плащания по стари емисии на външен дълг и покриване на текущи разходи на бюджета за тази година“, коментира..

публикувано на 29.08.24 в 10:37

Започна обучението по български за украинските деца в Пловдив

40 украински деца са заявили желание да се включат в безпалтните подготвителни групи за обучение по български език, което започна днес в Общински детски комплекс в Пловдив. Занятията ще продължат до 11 септември, а целта е децата, които са на възраст от 6 до 15 години, да получат подкрепа при постъпването им в българските училища. Това заяви в..

обновено на 29.08.24 в 10:28