Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветлин Йовчев: Законът за МВР трябва да бъде приет

Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че ако новият Закон за МВР не бъде приет, това ще предизвика дестабилизация в системата за сигурност. Той обаче не се нае да прогнозира дали в крайна сметка законът ще бъде приет като каза, че това зависи от парламента - дали депутатите ще успеят да се организират и да съберат необходимата подкрепа. 

Ако не бъде приет Законът за Министерството на вътрешните работи, това може да доведе до дестабилизация на системата. Има рискове в тази посока. И аз наистина мисля, че трябва много отговорно да се действа в момента. Този закон решава редица проблеми, които са натрупани с годините. И аз мисля, че ако се направи задълбочен анализ, ще се види, че всички аргументи, които бяха изразени срещу този закон в много от случаите не звучат сериозно, каза Йовчев.

Вътрешният министър отказа да коментира мотивите на президента Росен Плевнелиев да върне закона, но допълни, че всички аргументи срещу този закон, изложени до момента, звучат несериозно.

В отговор на въпрос на "Хоризонт" Йовчев не даде прогноза колко още ще управлява това правителство, но каза,че който и да бъде министър след него ще види, че направеното в сектор "Сигурност" и МВР е в интерес на държавата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!