Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници от БСП застанаха зад директора на УМБАЛ Стара Загора

Стефан Шишков
Снимка: Венелина Попова

Общинските съветници от БСП застанаха зад управленската политика на професор Петрана Чакърова – изпълнителен директор на единствената държавна болница в Старозагорска област-университетската „Професор Стоян Киркович“.  И попитаха кой запорира банкови сметки на дружество, в което е акционер, както направи община Стара Загора с банковите сметки на болницата вчера. 

Доктор Стефан Шишков, който е и заместник-директор на болницата, заяви, че общинските съветници от БСП не приемат квалификациите, направени от кмета Живко Тодоров, че сегашното ръководство на болницата е некадърно и непрофесионално и трябва да си върви. Той попита защо общината в предишните години, когато шефове на болницата бяха назначавани от ГЕРБ, не си е потърсила неплатените данъци и такси. Той е категоричен, че болницата не трупа нови дългове, но тези 22 милиона лева стари задължения им тежат и банковите им сметки са непрекъснато запорирани от фирми-кредитори.

Доктор Мариус Кирков-общински съветник от БСП и член на борда на лечебното заведение поиска след проверката, която прокуратурата извършва по настояване на областния управител в болницата, да се потърси отговорност на тези, които са позволили източването й. И добави,

Професор Чакърова се опитва в момента да запуши дупките, откъдето изтичат тези средства. Този въпрос се разглежда вече два пъти в борда на директорите, и този въпрос тепърва предстои. Ние трябва задължително да затворим всички дупки, откъдето тече.

Доктор Кирков посочи като показателен как държавата гледа на старозагорската болница факта, че пет месеца отлагаше излъчването на свой представител в борда на директорите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!