Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж стреля безразборно по минувачи в центъра на София

| обновено на 16.06.14 в 09:30
Снимка: БГНЕС
Мъж е открил стрелба по минувачи в центъра на София през изминалата нощ. Повод за стрелбата става шумна компания от емигранти, живееща в стара постройка срещу дома на 58-годишния Пламен Бобев. Въпреки забележките, те отказали да спрат с високия си говор и това предизвикало съседа им. Мъжът извадил пистолет и стрелял няколко пъти. Единият от куршумите одраскал преминаващ по улицата 29-годишен палестинец. Той е откаран в Пирогов, прегледан и освободен. Жена, вървяща по улицата, се е разминала "на косъм", без да бъде улучена.

За стрелбата са били подадени три сигнала в СДВР. Минути след това на кръстовището на улиците "Цар Симеон" и "Софроний Врачански", където се намира къщата на стрелеца, са били изпратени няколко патрулни автомобила. Пристигналите полицаи установили, че 58-годишен мъж е стрелял по преминаващи хора от балкона на втория етаж. Служителите на реда отцепили района, а час по-късно стрелецът се предал. Той е задържан за 24 часа в Столичната дирекция на вътрешните работи.

Установено е лицето, което живее на този адрес. Той е задържан и с него се провеждат процесуално-следствени действия. Мъжът доста е злоупотребил с алкохола, така че мотивите ще бъдат трудни за установяване. Все още не сме разпитали заподозрения, обясни заместник-директорът на СДВР комисар Христо Терзийски.

Резултатът от направената алкохолната проба, взета от мъжа, показва 1.46 промила алкохол в кръвта.

Днес полицията извърши втори оглед на мястото на стрелбата. Той трябва да изясни колко изстрела е произвел Пламен Бобев от терасата на къщата си и дали със сигурност е стрелял с пистолет, тъй като освен него той притежава още едно законно оръжие - пушка.

Мъжът е собственик на малка транспортна фирма, намираща се на първия етаж на къщата му.  Той живее в къщата заедно със сина си. Хората го описват като миролюбив човек.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!