Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дълговете на старозагорската болница вече са 22 милиона лева

Директорът на старозагорската болница проф. Петкана Чакърова призова кмета на града Живко Тодоров да обединят усилията си за стабилизиране на лечебното заведение, а не да политизират спора помежду си. Дълговете на болницата са вече 22 милиона лева.

От края на миналата седмица ръководството на болницата и това на Общината говорят помежду си през медиите. Кметът Живко Тодоров нарече управлението на болницата некадърно и непрофесионално и призова професор Чакърова да си подаде оставката. Днес тя отговори, че министерството не е свалило доверието си от нея и попита кмета какво е направил за оздравяването на болницата, при положение че след държавата Община Стара Загора е най-голям акционер в търговското дружество с 8% акции.

Проф. Чакърова отхвърли всички обвинения на кмета като несъстоятелни и неверни и заяви, че очаква съдействие от общинската администрация за въвеждането на ред в пропускателния режим на автомобили в двора на болницата. Проф. Чакърова заяви, че е прекратила договори с фирми, които източват здравното заведение, но не пожела да каже имената им. На следващия Борд на директорите тя щяла да постави въпроса за финансов одит на болницата. Не може в една болница да има две патоанатомични отделения. Затова от 1-ви април тя е издала заповед за създаването на една клиника с модерна апаратура. От здравното министерство вече са превели 1 милион лева за пребазиране на АГ-клиниката.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!