Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР отчете намаляване на битовата престъпност и разходите си за издръжка

Снимка: БГНЕС

Намаляване на битовата престъпност и на разходите за издръжка на МВР за последната година отчете министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев на пресконференция в министерството.

През последната година МВР се е разделило с 400 автомобила и с близо 500 имота, каза Йовчев на последната му, по неговите думи, пресконференция като министър. Той обясни, че са ограничени разходите за издръжка на министерството и са прекратени дарения, търговска дейност и неправомерно използване на сила и помощни средства.

По повод съкращенията вътрешният министър обясни, че за момента администрацията е намалена от 30% на 18%, като до края на юли тя трябва да стане 15%.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров от своя страна обясни, че битовата престъпност е намаляла с 10%, тъй като за последната година са извършени 47 556 престъпления. Разкриваемостта е 32% или 15 609.

По повод инцидента от тази сутрин, в който неизвестен хвърли бомба в двора на Димитър Вучев-Демби, Цветлин Йовчев обясни, че в София няма да бъде допусната нарковойна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!