Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работниците от "Мини Марица-изток" ще получат заплатите си за юни

Снимка: БГНЕС

Работниците от "Мини Марица-изток“ ще получат заплатите си за юни, въпреки че сметките им са в КТБ. Това заяви за "Хоризонт" инженер Георги Златев, изпълнителен директор на въгледобивното дружество в отговор на притесненията на синдикатите.

Работниците сами са започнали да си откриват нови сметки в други банки, съобщи инженер Златев. Тези, които не са го направили, ще получат на 25-и юни заплатите си на ръка. Останалите сметки на държавното въгледобивно дружество не са в КТБ.

Лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев също заяви за "Хоризонт", че не очаква проблеми в изплащането на заплатите в двете държавни дружества в региона "Мини Марица-изток" и ТЕЦ "Марица изток" 2. Според него истината за кризата в банката на Цветан Василев ще стане ясна на един по-късен етап. И добави, че при големите пари са и големите опасности, но отхвърли възможността да се повтори банковата криза от 1996-1997-а година.

Попитан как държавата се справя с бедствената ситуация след наводненията, Тренчев припомни, че още през 2004-а година е поискал създаването на национална гвардия, която би могла да бъде използвана не само за опазване имуществото на хората, но и в ситуации на кризи и бедствия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!